Mijn beleving van de maand januari

MIJN BELEVING VAN DE MAAND JANUARI
Door Gerard Schagen

Hoe mooi is het als het nieuwe jaar wordt gestart met een huwelijksaanzoek. Het gebeurde in onze straat. Het buurmeisje zei “JA” en wij zien dat het goed is…..

Zelf wil ik dit nieuwe jaar beginnen met een wens die ik heb overgenomen van Cordaid:

365 nieuwe dagen om te dromen
Te gaan en te komen
Te ontvangen en te geven
En gelukkig en gezond te leven

 

Wat een goede aanpak van de voorzitter bij de vernielingen in het heiligdom van Geel-Zwart. De daders confronteren met wat ze gedaan hebben en ze daadwerkelijk aan het werk zetten.

 

Wat een mooi verhaal over een Alkmaars bedrijf dat zich het lot van verpleegkundigen aantrok en een kantelmachine wist te ontwerpen en fabriceren waarmee patiënten makkelijker van buik op rug kunnen worden gedraaid, wat voor verpleegkundigen heel zwaar is en zelfs tot rugklachten leidt.
Bij verder lezen schrik je van de reacties in Nederland. Geen belangstelling…..
Erger nog. Ons eigen Noord West Ziekenhuis kon er één cadeau krijgen en wees dit af….
Teveel administratieve beslommeringen…. In Rotterdam hebben verpleegkundigen met dit apparaat proefgedraaid en waren laaiend enthousiast.
Het bewijst maar weer eens hoe ver de managers van de werkvloer af staan. Ze hoeven zelf niet te kantelen hebben geen idee hoe zwaar dit is.
Gelukkig is er in het buitenland wel belangstelling, want dit bedrijf heeft voor het goede doel behoorlijk geïnvesteerd.

 

Met verbijstering gekeken naar beelden uit Groningen. Terwijl het nieuwe kabinet zich toont op het bordes en wordt beëdigd staan in diverse plaatsen in Groningen lange rijen mensen voor het gemeentehuis om zich te laten registreren voor een fooitje van  € 10.000,–, alsof je daar je huis mee kan renoveren. De stemming is dan ook “beter iets dan niets”.
Dik aangekleed, soms met een rollator, staat men uren in de kou. Het lijkt een groep bedelaars die aan het einde een kop warme soep verwacht. Zelfs dat is er niet. Mensonterend!!!
Ben je eindelijk bijna aan de beurt, klinkt het ineens: “Gaat u maar weer naar huis want de pot is leeg”. De overheid dacht dat veel Groningers thuis zouden blijven, dan kost het minder.
Nu maar afwachten of en wanneer de mensen dit bedrag op hun rekening gestort krijgen.
In welke zakken is het geld terecht gekomen dat aan de gasvelden is verdiend? Op dezelfde dag wordt ook nog besloten dat de gaskraan weer open gaat om te leveren aan Duitsland.

Ik werd een beetje misselijk bij het zien van deze beelden en hoop dat de nieuwe bewindsman die hier over gaat kiest voor een menselijkere aanpak. De eerste reactie was echt Haags: We gaan ernaar kijken”. Dat deed de man heel snel, slechts enkele dagen later beloofde hij (met het schaamrood op de kaken vanwege hetgeen dat zijn voorganger de mensen had aangedaan) het budget direct aan te vullen. Als hij net zo snel uitbetaald mag hij ook die andere vreselijke toeslagenaffaire voor zijn rekening nemen.

Ja we hebben een nieuwe ministersploeg. Hen wacht een zware taak want er ligt veel oud zeer. Er schijnt veel geld te zijn, hopelijk wordt dat doelgericht gebruikt en verdwijnt het niet in de verkeerde zakken. Ik wens de ploeg veel sterkte…

 

Ik kwam dit leuke gedicht van Alexander Pola tegen:

Een pimpelmees sprak:
“Pimpelen doet mensen
vaak versimpelen.
hetgeen, als ik me niet vergis
des mensen geest onwaardig is

Bij pimpelmezen echter hoort
het pimpelen tot ’t behoud der soort
Wij zouden zonder bier of wijn
Gewoon maar simpel mezen zijn…

Op de foto te zien pimpelt deze mees gewoon aan de kraan.

 

Het NHD kopt: “De notaris verraadde Anne”. Als je verder leest is het zeer waarschijnlijk dat hij dit heeft gedaan. De invloed van de Telegraaf op ons regionale dagblad wordt steeds duidelijker.

De humor is ver te zoeken in medialand. Gaat het niet over corona dan is het nieuwste item “seksuele intimidatie”, goed voor de afwisseling. De Voice-put is open gebroken en dat stinkt behoorlijk. Inmiddels zijn er steeds meer putten open gegaan en lijkt de vrouw nergens meer veilig.
Wordt het opgeblazen of is het werkelijk zo erg? Ik zou zeggen houd je aan de 1,5 m en zet de sociaal media uit dan is er niets aan de hand….. Makkelijk gezegd? Misschien wel.

Het leven gaat verder en er gebeuren ook leuke dingen. Zo werd Mirjam de Wit gekozen tot Zandtemer Sportvrouw. Geweldig wat zij allemaal voor de handbal doet. Alles wordt eens een keer op een rijtje gezet en dan is het wel heel veel. Gefeliciteerd!!!
Dennis Mulder en Erik Knapen werden tweede, zo hoor je nog eens wat. Op tzandinfo heeft één keer gestaan dat ze deze bizarre mountainbike-tocht gingen maken. Nu hebben ze het volbracht….

Helaas heb ik het niet meegekregen. Zeker op facebook of iets dergelijks gestaan en daar ben ik nog steeds geen fan van. Wel op tzandinfo vragen om en donatie, daarna werd het stil. Graag willen heel veel mensen weten hoe deze tocht is verlopen want het blijft een prestatie van formaat en dat mag het hele dorp weten en dan via onze eigen dorpssite tzandinfo met heel veel volgers, zo noem je dat toch??

Op tzandinfo lezen we ook dat volleybalver. The Serve de trainingen weer gaat starten, er wordt zelfs al een wedstrijdprogramma gepresenteerd. “Heb durf kom bij The Serve” is een slogan die dan altijd bij me boven komt.

Er worden van hogerhand ver gaande versoepelingen doorgevoerd. Het sein dat alle binnensporten weer mogen starten waaronder het Dynamic Tennis. En ik zie me ook weer naar de wedstrijden van Geel-Zwart hand en voetbal gaan. Hoewel die 1,5 m in de sporthal… moeilijk hoor…

In januari viel 71 mm regen in 11 dagen, dat is onder het gemiddelde van 92.
Inmiddels heeft Corrie op de laatste dag van januari nog behoorlijk huisgehouden.
Ze had vooral ook veel duinhonger. Hopelijk geeft de zee het weer terug.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info