Mijn beleving van de maand juli

MIJN BELEVING VAN DE MAAND JULI
Door Gerard Schagen

Juli start zoals juni eindigde. Boerenprotesten die steeds harder worden. In Den Haag blijft men hardleers; zonder overleg wordt een bemiddelaar aangesteld. Weer worden de boeren gepasseerd en dat maakt de woede en frustratie alleen maar groter. Te groot!!!

Een aantal bio-boeren pakt het anders aan. Zij hebben een plan geschreven hoe het anders kan.
Beide verantwoordelijke ministers kregen een doos aangeboden met producten vers van de boerderij. Ze kijken wat beduusd naar de inhoud en stamelen een dankwoord naar die aardige boeren. Deze wijzen naar het plan. De bewindsman zegt geen woord, de bewindsvrouw stamelt: “Ja zo kan het ook, we nemen het mee en gaan er naar kijken.” Nog steeds verbaasd dat er boeren zijn die een plan kunnen schrijven dat ook goed is voor de natuur. En dan ben je zo bang dat ook dit voorstel gaat verdwijnen in de la zonder bodem.

Geweldig nieuws uit ons eigen dorp. De handbaljunioren van Geel-Zwart schrijven een succesverhaal. De belangstelling voor de benefietwedstrijd voor ploeggenoot Shannon
v.d. Berg is zo groot dat het lijkt of er een popster op gaat treden. Lange rijen voor de deuren van de Multitreffer a la Schiphol. Alleen kan hier iedereen mee en wacht men gewoon tot iedereen binnen is en dan is het ook mudje vol.
Het wordt een waar spektakel wat heel wat geld moet hebben opgebracht. In ieder geval zal het voor Shannon en haar familie een stimulans zijn om door te knokken. We hopen op het allerbeste.

Ik zit lekker in mijn relaxstoel leun wat achterover, kopje koffie er bij, wie doet je wat… Ik kijk naar buiten door het voorraam en zie weer die arme boom met geamputeerde ledematen en zeer dun in het blad, je zou er depri van kunnen worden maar zo zit ik gelukkig niet in elkaar.

Het is wel triest wat deze boom mee moet maken, dat is wel bekend bij de bevoegde instanties. Deze boom staat op instorten heeft hulp nodig. Je raakt aan zo’n boom gehecht, geeft hem goed bedoelde klappen met de auto-mat die daardoor stofvrij wordt (dankjewel boom). De boom is ook het domein van tortelende duiven die elkaar het hof maken, een prachtig schouwspel vanuit mijn relaxstoel. Maar toch is het een lelijke boom.

Leuk om de handbaldames van VZV op TV te zien in het spel 5 tegen 5. Het zou nog leuker zijn als er een Zandtemer 5-tal te zien is. Ook hier is de handbal altijd wel in voor iets bijzonders, vooral als er geld te verdienen is.
Maar goede kandidaten zouden ook te vinden zijn bij de voetbal. Dan denk ik b.v. aan het Gouden Derde met zijn legendarische coaches Siem Broersen en Peter Johannes. Hier is best een team te vormen die humor en spelinzicht al voldoende hebben bewezen.

In juli viel slechts 24 mm regen in 4 dagen, waarvan 13 op de allerlaatste dag, juist de dag dat we onze verjaardagen op het water wilden vieren.
Het kan nog minder, in 2018 viel geen spat regen. Het gemiddelde in mijn achtertuin staat op 68 mm.
Een weerspreuk: “Tijdens de hondsdagen (22 juli – 22 augustus) maken donder en bliksem de melk zuur”.

Zo eindigt juli met een land in chaos. Het land van regeltjes, commissies, onderzoeken, rapporten en de langst zittende premier.
Het wachten is nu op de beloofde daadkracht.

Wat brengt Augustus ons; in ieder geval Zandstock en Stockoud en een Pleinfeest???

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info