Mijn beleving van de maand mei

MIJN BELEVING VAN DE MAAND MEI
Door Gerard Schagen

Mei: De maand van herdenken en vieren. Twee minuten stil, het was nog nooit zo spannend, men hield de adem in, iedereen was alert en het bleef stil…
Een zucht van opluchting toen het Wilhelmus klonk.

Daarna vieren we dat we bevrijd werden van het Duitse juk.
Een schijnviering als je ziet wat er om ons heen gebeurt. Het woord “Vrede” is nog nooit zo ver weg geweest.
Op macht beluste wereldleiders sturen jonge mensen naar het front; die daar als kanonnenvoer dienen voor hen die aan de andere kant hun land verdedigen.

Niets en niemand wordt ontzien, ook onschuldige burgers. O, wat zijn we trots dat we weer een stukje verwoest land hebben veroverd….

Demonstranten die zeggen dat ze “Vrede” willen en daarbij de politie bekogelen met bakstenen en ammoniak en voor miljoenen euro’s schade aanrichten. Vervolgens wordt de politie beschuldigd van hardhandig optreden. Ze moeten wel om zelf te overleven.

“Vrede” ja in ’t Zand misschien, waar trouwens tijdens de nacht voor de wielerronde een klussenbus werd leeggeroofd.

 

Geen Friese overwinning op het songfestival maar wel in de Ronde van ’t Zand.
Het waren vooral de Friezen die met een hoog tempo zorgden dat het peloton in brokken viel met uiteindelijk 10 man aan de leiding, dat werden er vervolgens 3 waaronder onze plaatsgenoot Rick van Breda. Ook hij had geen antwoord op de flitsende slot-demarrage van de Fries Quinten Veling en werd knap 3e. Het was weer een prachtige dag.

 

Mei; de meesjes hebben weer jongen. Tijd voor de katten in de buurt om via ons muurtje een sprong naar het nestkastje te wagen.

Koffieprut lijkt te helpen, op 2  poesebeesten na. Een zwarte kijkt brutaal de huiskamer in voordat hij een mislukte sprong waagt. Nog maar wat koffieprut er bij en dat lijkt hij of zij toch vies te vinden tussen zijn/haar teentjes.

Niet de slanke, gespierde witte, die altijd vriendelijk is, bijna zijn doel bereikt, maar het uiteindelijk toch moet opgeven.

Geel-Zwart verliest ook de laatste wedstrijd, dat betekent dat de voetbalkelder (5e klas) angstig dichtbij komt. Er is maar één remedie om te overleven en dat is aanvaaalllen en scoren, altijd 1 goal meer dan de tegenpartij. Trouwens die tegenpartij mag niet de kans krijgen om in het Zandtemer strafschopgebied te komen. Dus na 1-0 komt gewoon 2-0 en niet die 1-0 verdedigen.

Dit was studio voetbal…. Goedenavond.

 

Dat mei nat was is geen verrassing, maar 179 mm in 12 dagen, waarvan 96 binnen 12 uur.. Dit is dus meer dan extreem, wat ook in ’t Zand veel overlast veroorzaakte. Het gemiddelde is slechts 46 mm.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info