De Pen is bij… Monique Konijn

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer.

De pen is deze keer bij… Monique Konijn. “Ik ben 41 jaar en ben twee zonen rijk, Sven en Jesse. Daan, mijn vriend, is een parttime Zandtemer. Ik werk alweer acht jaar met plezier bij Albert Heijn in Callantsoog. Wandelen, de kookclub, mandala tekenen zijn onder meer mijn hobby’s.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Op driejarige leeftijd ben ik in ’t Zand komen wonen tot mijn zestiende. Verhuisd naar Friesland vervolgens naar Schagerbrug en in 2002 weer terug in ’t Zand. Dus….24 jaar bij elkaar.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
Gemoedelijkheid en rust en met vele sociale mogelijkheden als je wilt. Ook het strand dichtbij vind ik heerlijk.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Ons eigen huis en tuin, mooi in het centrum van ‘t Zand. En het natuurgebied aan de Korte Belkmerweg 34a met molen en molenhuis (Tsunami-monument).
Wat is je mooiste herinnering?
Geboorte van Sven en Jesse, eerste date met Daan, mijn jeugdjaren op de boerderij: zwieren en vallen in de hooiberg, trekkerrijden als pa niet keek, auto van oom uit garage rijden ik achter het stuur en broer en neven duwen etc..
Waar kun je o.a. van genieten?
Niets moeten en plannen, lekker zitten met koffie/thee of portje. Lang tafelen, lachen en luisteren naar elkaar (vooral wat de kinderen allemaal te vertellen hebben).
Wat mist ’t Zand?
Wandelpark/bos met muziektuin. Tussen het Knepperspad en de Anna Paulownaweg zou mooi zijn.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Dan moet je van goeden huize komen… maar chocoladevla met slagroom en gestoofte peren van moeder Annie zou kunnen lukken.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
…denk ik, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Ellen Deutekom-Bleker mijn ‘oude’, lieve buurvrouw omdat het de mensen zijn die ’t Zand mooi maken en Ellen is er daar één van.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info