Monique Wijngaard spreker tijdens inloopavond pooierboys 11 juli

Donderdagavond 11 juli houdt de gemeente Schagen een inloopavond over pooierboys. Monique Wijngaard van team Mensenhandel politie eenheid Noord-Holland geeft tijdens deze avond twee keer een korte presentatie over pooierboys. De avond is het vervolg op de actie Fakeboys die de gemeente Schagen samen met de politie en De Connectie Coach hield tijdens de Schager kermis.

De inloopavond is in het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen. Inwoners kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen. De presentaties van Monique Wijngaard zijn om 19.15 uur en om 20.00 uur. Tijdens de avond zijn ook de jeugdwijkagent van de politie en jongerenwerkers van de gemeente Schagen aanwezig.

Monique Wijngaard heeft veel slachtoffers van pooiersboys gesproken. Ze gaat het hebben over hoe je een pooierboy herkent en wat je zelf kunt doen om niet in handen van pooierboys te vallen. Ook gaat ze vertellen hoe je signalen bij een ander kunt herkennen en wat je kunt doen als je iemand kent die in handen van pooierboys is gevallen.

Burgemeester Marjan van Kampen: “Jaarlijks worden er gemiddeld twee meisjes per middelbare school slachtoffer van een pooierboy. Als gemeente vinden we aandacht hiervoor daarom heel belangrijk.” Tijdens de actie Fakeboys probeerden acteurs die zich voordeden als pooierboys meisjes in de leeftijd van 14 tot 19 te verleiden hun telefoonnummer af te geven. En met succes: ongeveer de helft van de 60 meisjes die werden aangesproken, deden dit. Marjan van Kampen: “Ondanks dat we hier nauwelijks meldingen over pooierboys krijgen, betekent dat niet dat het probleem hier niet speelt. Met deze actie wilden we de weerbaarheid van jongeren in relatie tot seksuele uitbuiting proberen te vergroten. Bij de meisjes die hun telefoonnummer hebben afgegeven, is dit gelukt. We hebben veel bedankjes gehad van meisjes, die vertelden dat ze geen idee hadden hoe geraffineerd pooierboys te werk gaan en dat ze voortaan wel drie keer nadenken voordat ze hun nummer afgeven.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info