Morgen start P-Tempoline NK-Leliekeuren

In mei en juni wordt voor de achttiende keer het Nederlands Kampioenschap Leliekeuren georganiseerd. Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen. De lelies worden beoordeeld op: Steel, blad, bloem, knop en algemene stand.

Dit jaar worden er weer vijf wedstrijden georganiseerd. De eerste keuring is op woensdag 18 mei. Er wordt dan uitleg gegeven over het keuren van 13.00 tot 17.00 en van 19.00 tot 19.30 uur. Iedereen is welkom! Vervolgens wordt er op woensdag 25 mei, 1, 8 en 15 juni gekeurd. Er kan gekeurd worden van 8.00 tot 20.00 uur. Na de laatste keuring op 15 juni is de prijsuitreiking om 20.00 uur. Er kan de laatste keer gekeurd worden tot 19.00 uur.

Dit jaar is er wederom het topklassement. De beste deelnemers van vorig jaar zijn geselecteerd op het topklassement. Wekelijks wordt een taart uitgereikt aan de beste uit het topklassement en de beste senior. Voor de junioren zijn er filmbonnen. Iedere deelnemer kan één keer taart of een filmbon winnen. Op 15 juni worden de geldprijzen uitgereikt aan degenen die over vier weken (één week is reserve) de beste score hebben behaald.
In volledige willekeur wordt er dit jaar wederom een Ipad onder de junioren, die minimaal aan vier keuringen deelnemen, verloot. De organisatie heeft onder andere als doel om het lelievak te presenteren. En om met name de jeugd enthousiast te maken voor deze prachtige bloemen. En natuurlijk voor het boeiende bollenvak.
De vakjury bestaat uit Johan Duijn, Ed Vink, Frans van Lierop en Robert van der Hulst. De lelies worden verzorgt door Mak Breeding BV, Gebr. Vletter & den Haan, World Breeding BV, Royal van Zanten, De Jong Lelies, GAV Lilies en Lily Company.
De hoofdsponsor is P-Tempoline, de subsponsoren zijn: Van Dooren Transport en CAV Agrotheek, Rabobank en Omnyacc. Naast de andere sponsoren: Aad Prins Leliecultures bv, The Originals, Noordland OG, CNB, IGH bv, Hobaho bv en Hollands Noordkop.
Anouk Burger is dit jaar nieuw in bestuur naast Bas de Ruijter, Jeroen van het Kaar, Martijn van den Berg en Eline Schoon.
Volg NK leliekeuren ook op Facebook. De uitslagen worden bekend gemaakt op de Facebook-pagina en www.leliekeuren.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info