verslag MTB Berlicum

Berlicum 18 maart LJC.
De tweede LJC was georganiseerd door MTB vereniging The Whoopers op het recreatie terrein De Engelstede. In dit bosrijk gebied was een uitdagend parcours uitgezet voor alle categorieën. Vanuit ’t zand deden er drie renners mee
Cat. 7: Coen Donker was ook van de partij want na de prestatie van de voorgaande week waren vele ogen op Coen gericht. Er startte 34 renners en Coen had een redelijke start en reed na 300 meter bij het passeren van de meet op kop. Hij en een mederenner, een andere dan vorige week, trokken hard door en na een halve ronde hadden ze ruim 10 seconden voorsprong. Zij bleven ca. 2,5 ronden samen waarna de mederenner het tempo niet kon volhouden. De renner van de week ervoor nam het stokje van positie 2 over en ze reden 3,5 ronden redelijk samen. Coen reed sterk en hard door en de mederenner moest keer op keer bij komen door de tempoversnellingen van Coen en doordat hij was gevallen en tweemaal zijn ketting eraf liep. Coen finishte wederom als 1e met 25 seconden voorsprong op nummer 2.

Berlicum 19 maart NL-CUP Grote Prijs KIVADA Sport:
Op de zondag 19 maart was het de beurt aan de Nieuwelingen en junioren voor de NL-CUP en daar verschenen Binck en Gijs Burger aan de start.
Nieuwelingen Binck Burger: Het was een groot deelnemersveld van net geen 60 renners en bij de start en verder op het parcours was het dan ook dringen geblazen. Binck heeft prima gereden als eerstejaars Nieuweling op dit pittige parcours wat zwaarder en moeilijker begaanbaar werd. Binck heeft gestreden en finishte moe maar voldaan als 49e.
Junioren Gijs Burger: het deelnemers veld bestond uit 36 renners waarvan vier het niet uitgereden hebben. Gijs wist zich goed te handhaven in dit sterke renners veld en finishte als 20e.
(geschreven met input van derden en helaas geen foto’s)

Volgende week weer een wedstrijd in Burg-Haamstede.

Verslag door Cees Donker

MTB Berlicum Coen Donker

MTB Berlicum Coen Donker2

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info