MTB-nieuws ’t Zand

Kolkman competitie 25 augustus
Deze 9e wedstrijd werd verreden met super mooi weer maar erg warm voor een wedstrijd. Het parcours was heel technisch gemaakt met erg veel draai en keerwerk. Vanuit ’t Zand waren dit keer weinig renners present maar ze hebben de wedstrijd lekker uitgereden. Coen Donker werd 3e bij de Nieuwelingen en Cees Donker eindigde als 6e bij de veteranen.

MTB Zoetermeer 27 augustus
Binck Burger en Coen Donker waren afgereisd nar Zoetermeer om deel te nemen aan deze internationale MTB wedstrijd. Het parcours was zeer uitdagend met veel klimmen en een hele mooie rock-garden. Het inrijden ging bij beide jongens goed en tussen twee wedstrijd door konden nogmaals even het parcours verkennen. Om 12.45 uur was de start voor de categorie van Binck en Coen (13 + 14-jarigen), maar Binck kreeg last van hoofdpijn en startte uiteindelijk niet.
De groep was bijna 50 personen en er werd gestart op loting waardoor Coen als een van laatste werd opgeroepen. De start was slecht er was geen doorkomen aan. Tijdens de eerste klimmen reed goed door en haalde heel veel renners in. Na één ronde lag hij 16e en in de tweede rond 11e maar daarna brak de ketting en daardoor is Coen gefinisht. Dit was een mooie ervaring op een van de mooiste MTB parcoursen.

De volgende wedstijd is een straat race in Oldebroek op 3 september en een dikke bandenrace in Julianadorp op 4 september.