MTB Verslag Coen Donker in Assen

Een verslag van Cees Donker

NL-CUP Baggelhuizenplas Assen 17 juni 2018

Qua vergelijk lijkt het gebied op het Geestmerambacht met idem vlakke rechte stukken en diverse technische tracks maar met name was het een erg snel parcours.

Met 36 renners aan de start werd Coen als 8e opgeroepen voor een positie op de tweede rij. Opgesteld aan de buitenkant want na de start was er na 300 meter een wijde bocht over rechts gevolgd door recht stuk van 150 meter gevolgd door een bocht naar links het strand op.

Coen was heel snel weg en lag op positie vijf in de tweede bocht en kon ongehinderd het strand oprijden en vervolgend doorrijden. Na een kwart ronde was er een kopgroep van 8 personen met Coen op de 8e positie. Deze groep heeft twee ronden zo gereden waarna er elke ronde 1 afviel tot er 6 over waren. De top drie was vervolgens los en er was een volgroep de drie renners met oa Coen. Hij en de mederenners waren aan elkaar gewaagt en streden dan ook alle drie voor de vierde plaats. Coen heeft sterk gefietst en moest uiteindelijk genoegen nemen met de 6e positie. Dit was zijn beste klassering in een NL-Cup tot nu toe. Dit resulteert dat hij in het tussenklassement twee plaatsen is opgeschoven van de 8e naar de 6e positie.

De volgende wedstrijd is de NL-Cup op 23 juni as te Spaarnwoude.

Wil je Coen ook via Social Media volgen kijk dan op zijn Facebook en/of Instagram account:

https://www.facebook.com/coen.donker.5

https://www.instagram.com/coen_mtb/

Coen Donker Assen 20180617 -02

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info