MTB Verslag Zandtemmers

Een verslag van Cees Donker

MTB Baggelhuizerplas 18 juni:

Op deze zondag werd de 7e NL Cup verreden nabij Assen rondom het recreatieterrein van de Baggelhuizerplassen. Er was een mooi maar kort parcours uitgezet met heel veel mul zand en deels door een bos.

Een extra uitdaging was de temperatuur van ruim 30 graden waardoor de renners flink moesten zweten om een positie te pakken of vast te houden.

Vanuit ’t Zand waren de neven Gijs en Binck Burger samen afgereisd naar deze wedstrijd. Binck kwam uit bij de nieuwelingen en had een onfortuinlijke eerste gedeelte want hij reed in volle vaart tegen een paaltje wat verdekt was opgesteld. De EHBO was snel ter plekke maar dat was verder niet nodig. Toch werd de wedstrijd door Binck uit voorzorg voortijdig gestaakt.

Gijs kwam uit bij de junioren in een deelnemersveld van 22 renners. Gijs had goed gereden in deze hitte en finishte als 10e.

 

HRTC-DOK Zomeravondcompetitie 22 juni:

Coen Donker reed deze wedstrijd mee na een periode van zes weken herstel van zijn sleutelbeen breuk. Hij was als enige van zijn categorie nieuwelingen aanwezig maar startte tussen de  senioren. Het was een mooie wedstrijd en in totaal kwam Coen als 7e over de meet.

 

MTB Hel van Groesbeek 24 juni:

Deze zaterdag werd voor het eerst een LJC in Groesbeek gehouden. De omgeving was er mooi en de start was op een grote heuvel midden in een weiland. De organisatie had een uitdagend parcours uitgezet met veel hoogtemeters wat de Zandtemmer jongens niet gewend zijn uit hun o-zo-platte polder. Het parcours was uitgezet over heuvelachtige weilanden, door de bossen, lang vals plat klimmen en snelle afdelingen over gravel en boomwortels. Coen Donker en Binck Burger waren vanuit ’t Zand afgereisd en zijn de uitdaging aangegaan.

Coen Donker startte in een veld van 32 renners en doordat Coen, door zijn blessure, wedstrijden heeft gemist is hij als leider van het klassement teruggevallen naar de 14 positie. De start was dringen en Coen kwam klem te zitten. Na 500 meter drie bochten reed Coen 12e en vervolgens na een steile klim met oa 20% stukje terug naar de meet waar Coen zijn inhaalrace begon. De aansluiting met de vijf koplopers werd gemist maar na twee ronden reed Coen met nog twee personen op de plaatsen zes, zeven en acht. In totaal duurde de koers 60 minuten waarin ca 18 km is gefietst met ca. 545 hoogtemeters. Het was duidelijk dat Coen zijn vorm heeft behouden en het wedstrijdritme kan de komend weken weer worden opgedaan. Hij finishte uiteindelijk als 7e wat binnen de doelstelling van een top 10 notering was.

Binck startte bij de nieuwelingen in een groot deelnemersveld van ruim 50 renners en startte goed. Deze groep had extra lussen met hoogte meters waardoor het een slijtage slag was. Binck hield zich kranig en streed voor elk plaats. Hij heeft ca 75 minuten gefietst en kwam als 36e over de finish.

 

Aankomende 1 juli is de laatste LJC voor de zomervakantie.

MTB juni 2017 01

MTB juni 2017 02

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info