MTB verslag

Een verslag van Cees Donker.

Landgraaf 15 april MTB-Club Discovery:
Nieuw in de LJC reeks een wedstrijd bij MTB-Club Discovery vlak bij Sporthal Strijthagen. Het parcours was kort, veel single track en gezien de natuurlijke elementen helaas niet spectaculair gemaakt. Cat. 7: Coen Donker startte in een klein deelnemersveld van 25 renners. Na een herstart wegens valpartij tijdens de eerste start kwam Coen goed weg en reed als vierde de eerste bocht door. Er vormde zich gelijk een groep van zeven renners. Na 1 ronde viel de eerste af en Coen viel ook terug naar de 6e positie in de achtervolging. De reden van de terugval van Coen was een tak met Hedera tussen zijn voorvork en remschijf wat enorm vertraagde. Na twee ronden was de versiering van Coen zijn fiets en begon de inhaalrace van eigenlijk een kansloze podiumpositie. Toch wist Coen terugval om te zetten in snelheid en won in de vijfde ronde drie posities en ging voor het brons strijden. Een mederenner bleef in zijn wiel tot de laatste ronde maar Coen hield de deur dicht. Tweehonderd meter voor de meet met scherpe bochten en een wasbord eiste Coen de bronzen positie op.

Guldemond Dikkebanden race 17 april:
Maandag 2e paasdag is de Guldemondronde verreden en voor de jeugd was er vooraf een Dikkebranderace. Vanuit ’t Zand reed Kiet Burger mee die eerdere jaren in Den Helder en Julianadorp mooie prijzen heeft gewonnen. Kiet had er veel zin in en reed een puike wedstrijd. Hij heeft hard gereden voor een podiumplaats die hij letterlijk verzilverde. Kiet is tweede in zijn leeftijdscategorie geworden.

MTB Gijs Burger:
Op 9 april heeft Gijs ook gereden in Beringen (Belgie) bij de junioren. Het was wederom een groot deelnemersveld van 55 renners. Gijs is als 40e over de meet gekomen op het zeer lastige parcours.

Op 17 april ging ook Gijs Burger van start tijdens de NL-Cup in Nieuwkuijk maar op het moment van schrijven was de uitslag nog niet bekend.