Mudmasters Family Run 4 juli 2021

Op 4 Juli hebben wij met een groep van zes volwassenen en twee kinderen mee gedaan met de Mud Masters Family Run op het floriade terrein in de Haarlemmermeer. Ook hadden wij opa en oma mee voor de nodige support. Onze planning was eigenlijk om met het hele gezin mee te doen in 2020, maar corona gooide toen roet in het eten. Door de verandering van jaar en datum konden mijn zus en zwager met hun zoon helaas niet meer mee. Mijn broer heeft toen drie vrienden mee gevraagd.

Vanwege de huidige corona regels moesten wij een negatieve test en/of een vaccinatie bewijs latten zien. Dus op zaterdag 03 Juli zijn wij naar de test voor toegang locatie in Schagen gegaan om ons te laten testen. Op zondag morgen zijn wij om 10 uur samen gekomen om eerst gezamenlijk een bak koffie te drinken met wat lekkers. Om 11 uur zijn wij ingestapt om te vertrekken naar de Haarlemmermeer. Daar aangekomen bij de ingang werden onze QR codes gescand voor toegang tot het terrein. Wij kregen polsbandjes en bandjes voor om de sporttassen zodat wij de tassen in de garderobe konden plaatsen.

Bij binnenkomst stond er een tafel met plak plaatjes/tatoeages van de Mud Masters die de kinderen gelijk op hun gezicht en in hun nek deden. Onderweg op het terrein zagen we al veel deelnemers voorbij komen die van top tot teen helemaal onder de modder zaten. Na dat we onze spullen in de garderobe gedropt hadden liepen we richting de start van het parkoers. Daar was de groep die voor ons mocht starten net begonnen met de warming up in het start vak. Er was een hele groep bij van Run For Kika. Zij hebben gezamenlijk een bedrag ingezameld met deze deelname en dit bedrag werd hier nu ook bekend gemaakt.

Nog even snel te plassen en net op tijd terug voor onze warming up. Met harde muziek word je opgezweept en en enthousiast gemaakt voor de start. En dan telt de klok af naar jou start 8-7-6-5-4-3-2-1 GO!! Door onze twee supporters aangemoedigd gingen wij snel en enthousiast van start. De kinderen uiteraard voorop deze waren niet te houden. Eerst over een brug die erg wiebelde en het bos/park in. Aangekomen bij het eerst obstakel Op en Onder eerst de kinderen die vlogen er overheen ene onderdoor en toen wij zelf. Nog geen prut en modder bij dit obstakel.

Vervolgens aangekomen bij een sloot met daar overheen twee balken. Voor ons uit gingen twee mannen over de balk, waarvan er een stond te springen zodat de ander in het water zou vallen. Dit mislukte totaal en de man viel zelf in het water. De kinderen (en wij ook) moesten hier hartelijk om lachen.

Bij ons volgende obstakel stond er een ambulance en ook de EHBO was ter plaatse. Wij moesten om dit obstakel heen lopen omdat midden in de modderpoel een man op een brancard uit de modder getild werd. Waarschijnlijk was zijn been gebroken omdat deze stabiel gehouden werd door de EHBO medewerker. Na dit obstakel waren nog drie modder baden die steeds iets dieper werden. De zijkanten van deze modder baden waren spekglad, je gleed er zo in. Melissa vond het nog niets en liep langs de zijkant er langs. Ook wel modderig maar niet zo erg. Matthijs vond het prachtig en ging er vol doorheen en was ook gelijk het smerigste van ons allemaal. Eenmaal hier doorheen gekomen volgde we een erg modderig pad, deze was glad maar ook plakkerig. Ik ben daar zelf ook uitgegleden, dus als je nog niet vies genoeg was, werd je het daar wel. Ook begonnen de kinderen met de modder te gooien, wat wij dus gelijk terug gooiden.

Het volgende was de Load Carry, autobanden mee nemen over een parkoers. Dit ging goed en was totaal niet modderig. Matthijs had de band over zijn schouder gehangen en Melissa nam hem mee om haar middel als een rokje.
Volgende opdracht was Walk The Plank (kruiwagen lopen) Deze vond ik zelf moeilijk om de kruiwagen te zijn waar mijn man dit zo deed. Melissa was met haar tante en ze ging op de rug van haar tante zitten terwijl zij kroop over de grond.

Op naar de Power Tower Een schuine muur waar je met een touw tegen op moest klimmen. Daar stonde ook onze supporters weer om ons aan te moedigen. Deze muur gingen we gemakkelijk over. Maar toen kwam de Tarzan Swing, hier kwamen allen de kinderen droog over. Omdat het touw nat was belanden alle volwassenen in het water. De kinderen moesten hier natuurlijk om lachen.

Vervolgens was er de Mud crawl onder prikkeldraad door. Waar de ene dus helemaal op zijn buik lag om er onder door te gaan kon de ander nog net op handen en knieën er door. De Monkey Bars was voor deze Family Run niet boven water, maar gewoon boven de grond zodat we met de kinderen konden mee lopen. Matthijs vond dit erg jammer. Voor we naar de piramide gingen was er nog een drinkstop waar we ook een stukje banaan konden pakken.

Toen hup de piramide op wat verassend goed ging en het touw wat er lag om je omhoog te trekken hebben we niet eens gebruikt. Aangekomen bij de trap, moest je eerst weer helemaal naar beneden en toen de trap op naar de top van de piramide op 22 meter hoogte en volgens mij ongeveer 130 treden. Zelf ben ik halverwege naar de ander kant gestapt met de ander vrouwen uit onze groep. De mannen en de kinderen zijn wel tot de top gegaan. Via een weg/pad kwamen we langs een paar andere obstakels die voor andere routes waren. Wij hebben hier even naar gekeken en zagen mannen in schotse kilt een touwladder en net beklimmen over water. Helaas vielen ze niet in het water.

Ons volgende obstakel Brain Freeze ( een glijbaan van 3 meter hoog ). Eerst vond Melissa het spannend, maar nadat ze eenmaal geweest was wilde ze gelijk nog een keer. en zo gingen de kinderen met z’n tweeën nog een keer. Dat was echt wel koud en we zijn lekker afgekoeld. vervolgens kwamen we meerdere obstakels tegen waar je over of onderdoor moest. Ook de sizzler zat hier tussen, een kruip opdracht waarbij je stroom stoten krijg als je de draden raakt. Gelukkig was er voor de kinderen een aparte kant waar geen stroomstoten waren, de pussy lane.

Over The Great Walls ( muren waar je zonder touw overheen moet ) dit ging de mannen goed af en ook de kinderen werden hier overheen geholpen, aangemoedigd door de vrouwen. Het een na laatste obstakel was een Pijp die half in het water lag waar je doorheen moet kruipen. De grote van deze pijp kon je zelf kiezen. Uit de buis viel je gelijk weer in een modder bad. Na weer een pad van modder kwam je bij een obstakel met water. Hier hebben wij de ergste modder van ons afgespoeld.

Als laatste was er Beat The Wall of Pipe Runner. Ook dit ging de kinderen en de mannen goed af. Iedereen liep er zo tegen op en het laatste stukje werden ze geholpen door hun mede deelnemers. Over een sloot met balken naar de finish waar onze supporters weer stonden te kijken. En met zijn allen de finish over. Na de finish kregen we een mooi Mud Masters T-shirt en een blikje 0.0 bier. Deze 5 km Family Run hebben we gehaald. De meeste van ons ongetraind. Volgen jaar gaan we weer.

 

Een Sportieve groet,

Elvera, Jeroen, Melissa en Matthijs Dekker

 

 

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info