MultiEvents geeft Multitreffer Muziek terug!

Het is begin jaren 90 als de plaatselijke Horeca in ’t Zand de handen ineen slaat en een Vennootschap in het leven roepen. V.O.F. ’t Zand Promotions is de naam en het doel is het organiseren van popconcerten in Sporthal Multitreffer voor de inwoners van ’t Zand en omstreken, in samenwerking met Stichting Sporthal ’t Zand een perfecte combinatie en het recept voor een geslaagd feest.

De organisatie stak uitstekend in elkaar en er zijn in die jaren heel veel legendarische optredens geweest in onze multifunctionele Sporthal. Nationale topbands maar ook internationale bands hebben de revue gepasseerd meestal in combinatie met een lokale topper die als voorprogramma mocht fungeren. Wie herinnert zich niet de fantastische optredens van The Golden Earring die zelfs 2 maal de bühne heeft bespeeld, Cesar Zuiderwijk met zijn befaamde drumsolo’s en Barry Hay in zijn beste dagen. En wat dacht u van de groupies van De Kast-voorman Syb van der Ploeg, die lagen ’s ochtends om half 8 al voor de gesloten deuren van de Multitreffer om ’s avonds als eerste de zaal te betreden en zodoende vooraan konden staan bij hun idool. Wat zij niet wisten was dat de eerste Zandtemmers waarschijnlijk pas bij de eerste deunen van het voorprogramma binnen zouden komen om maar een goed plekje bij de bar te bemachtigen. Hilarische taferelen leverde dat op. De bijna thuiswedstrijd van Van Dik Hout die toen nog opereerden vanuit hun woonplaats Den Helder en de meiden van toen deden zwijmelen met hun eerste hit “Stil in mij”. Niet te vergeten de “Hollandse avond” met optredens van Gerard Joling, Sugar Lee Hooper en Anita Meyer. En wat te denken van de avond dat iedereen fan werd van Rob de Nijs na zijn geweldige performance op het Zandtemer podium. Natuurlijk waren dat geweldige namen en waren de optredens om nooit meer te vergeten maar in de schaduw der grote bands stonden in al die jaren ook onze eigen lokale muziekhelden die de zaal vaak al opwarmden. Bands als Jukebox, BBQ en Flair gaven ieder op hun eigen manier een geweldig optreden aan de Multitreffer en zijn bezoekers. Heerlijke tijden waren het met als vaste afsluiter een zak met loempia’s van de Familie Do.

Maar even ter zake nu want wij vinden het de hoogste tijd dat de geschiedenis herschreven gaat worden en daarom hebben wij MultiEvents in het leven geroepen om onder die naam oude tijden te doen herleven. Afgelopen zomer vond de primeur plaats, in het kader van 275 ’t Zand. MultiEvents organiseerde in samenwerking met het comité 275 jaar ’t Zand een knaller van een feestavond in de Multitreffer met een schitterend muziekprogramma. Het voorprogramma met fantasie opstelling van BBQ en vrienden en de hoofdact de Daredevils waren al geweldig toen er nog een toegift kwam met good old Jo vd VRO vs Danny Gouda. Bij iedereen nog vers in het geheugen deze prachtige dorpsavond. Daags na dit enorm geslaagde evenement is direct besloten om op 30 juni 2018 een nieuw evenement te organiseren onder de naam MultiEvents. Dit keer zal het groots worden aangepakt zoals zo’n 20 jaar geleden het geval was en zal er een Nederlandse topband op het podium staan in de vertrouwde Multitreffer ook het voorprogramma zal net als in de negentiger jaren volledig verzorgd worden door een Noord Hollandse Topact. Zodra alles rond is zullen we bekend maken welke namen er op het podium komen te staan maar wij verzekeren u dat het weer legendarisch gaat worden met de Loempia’s van de Familie Do in ieder geval. We houden u op de hoogte en komen in de lucht als er nieuws is. Houdt ook onze Facebook pagina in de gaten voor nieuwtjes. www.facebook.nl/multievents of www.facebook.nl/sportcafetzand

Met muzikale groeten MultiEvents, Sportcafé ’t Zand en Sporthal Multitreffer

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info