‘n Gouden stel.

Bijdrage en video van Frans Popma (The Blue Birds)

Bekijk de video hier: https://www.facebook.com/watch/?v=831787170848671

Deze week en helemaal op vrijdag 29 oktober a.s. is er een opvallend Gouden huwelijksfeest in ‘t Zand. Dat mag niet onopgemerkt blijven, de vlag moet uit, want we dat gaan we met hen vieren.

Truus en Piet, wie kent ze nou niet? Altijd joviaal en steeds voor anderen in de weer. Droog blijven was er echt niet bij hoor aan de andere kant van de toog, het begeerlijk product moest blijven stromen voor hun gulzige afnemers. Al in de Kennedy Bar bij vader Kees tijdens één van onze eerste optredens, maar ook bij Jaap, Rikus en Wim op onze Blue Birds avonden in De Jonge Prins, kwam niemand een druppel te kort. Het leek er wel op, dat ze altijd meer fans hadden dan ons bandje. Om niet al te lang ongesmeerd te blijven, werden we dan ook snel lid van hun fanclub!

Ruim voor onze eerste Time is Tight in 1983 was het barpaar al volop aan het tappen en afschuimen. Zelfs voor onze laatste Time is Toid hadden hun gebruikers nog veel meer begeerte en werd er nog harder om hun brouwsel gesmeekt. ‘Dat kan toch niet‘, docht Gerrit Brouwer van de Kanaalkade, ‘wordt het niet toid dat Truuske ook nog effkes los gaat?‘ In een handomdraai had de robuuste Zandtemer Truus bij haar barman Piet ontfrutseld en voortvarend in zijn machtige handen naar de dansvloer begeleid. Slagvaardig liet hij Truuske zwieren tot de laatste noot door ons bandje was ge(k)raakt.

Beste Piet en Truus, we woonden vele jaren samen aan de Groteweg. We waren wel geen buren, maar kenden elkaar immers heel goed. Door je broers Jan en Wim kwam ik in mijn jeugd veel bij jullie thuis, eerst aan het Molenpadje en later in de Irenestraat en Pater de Witstraat. Een prachtige jeugd die al weer ver achter ons ligt, net zoals die ene herfstdag van 1971 toen jullie er voor gingen. Als trouw lid van jullie fanclub bedank ik jullie voor de enorme toewijding in al die jaren. Ik wens jullie een onvergetelijke Gouden huwelijksdag met alle dierbaren om jullie heen en nog heel veel Gouden jaren in goede gezondheid.

O ja Truus, Gerrit ten spijt, onze laatste Time is toid is nog niet verjaard, maar blijft alleen voor Piet en jou bewaard.
Frans (Sma)

Met dank aan Piet Ooms jr. en Thijs Dekker voor foto’s en aanvullende informatie.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info