Nederlands kampioenschap Leliekeuren in BolleNoord

Het P-Tempoline Nederlands kampioenschap Leliekeuren begint op woensdag 13 mei in BolleNoord. Een deskundige jury keurt een aantal vazen met lelies. De deelnemers aan de keuring proberen middels het invullen van de deelname formulieren zo dicht mogelijk bij de waardering van de jury te komen. De lelies worden beoordeeld op: Steel, blad, bloem, knop en algemene stand.

Jaarlijks worden er vijf wedstrijden gehouden. Naast de eerste keuring op woensdag 13 mei zijn er keuringen op de woensdagen 20 mei, 27 mei, 3 juni en 10 juni. Na de laatste keuring op 10 juni is de prijsuitreiking om 20.00 uur. Er kan de laatste keer gekeurd worden tot 19.00 uur.

Topklassement
De beste deelnemers van vorig jaar zijn geselecteerd op het topklassement. Wekelijks wordt er een taart uitgereikt aan de beste uit het topklassement en de beste senior. Voor de junioren zijn er filmbonnen. Iedere deelnemer kan één keer winnen. Op 3 juni worden de geldprijzen uitgereikt aan degene die over vier weken (één week is reserve) de beste score hebben behaald.

Doel
De organisatie heeft zich onder andere als doel gesteld om het lelievak te presenteren. En om met name de jeugd enthousiast te maken voor deze prachtige bloemen. En natuurlijk voor het boeiende bollenvak. De vakjury bestaat uit Johan Duijn, Ed Vink, Frans van Lierop en Robert van der Hulst.
De inzendingen worden verzorgt door:
Mak Breeding B.V. – www.makbreeding.nl
Gebr. Vletter & Den Haan – www.vletterdenhaan.nl
World Breeding B.V. – www.worldbreeding.nl
Royal van Zanten – www.royalvanzanten.com
De Jong Lelies B.V. – www.dejonglelies.nl

Het bestuur van P-Tempoline NK Leliekeuren bestaat uit: Martijn van den Berg, Leo Vaars, Jeroen van het Kaar, Bas de Ruijter, Marian van der Meer en Eline Schoon. Klik hier voor meer informatie.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info