Nederlandse vlag wappert voor Schagense Veteranen

Zaterdag 27 juni hijst de gemeente de Nederlandse vlag op het gemeentehuis. Hiermee bedankt de gemeente de veteranen uit dorpen en stad van gemeente Schagen. Dit gebeurt in heel Nederland, om alle veteranen te bedanken. Allen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Het had een van de hoogtepunten moeten zijn van de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland, de Nationale Veteranendag op 27 juni in Den Haag. Helaas zorgt de huidige situatie ervoor dat dit evenement fysiek is afgelast, net als alle evenementen in Nederland.

Dit jaar wordt de Nationale Veteranendag in aangepaste vorm georganiseerd. Dat gebeurt met een programma van 45 minuten in de Ridderzaal in Den Haag. Het is een programma voor een kleine groep genodigden. Op deze manier geeft het Nationaal Comité Veteranendag, in samenwerking met de NOS, invulling aan de Nederlandse Veteranendag. Het doel is dat Nederland toch het jaarlijkse ‘dankjewel’ voor onze veteranen kan mee-beleven.

Het programma wordt zaterdag 27 juni door de NOS integraal live uitgezonden van 12.45 tot 13.45 uur op NPO1. In de avond zendt de NOS een samenvatting uit. Dit is van 19.15 tot 19.45 op NPO2. Het hele programma kan ook worden gevolgd via www.veteranendag.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info