Netwerkbijeenkomst Verbinding, Preventie en Zorg

De gemeente Schagen organiseert donderdag 19 mei van 14.00 -16.15 uur een netwerkbijeenkomst Verbinding, Preventie en Zorg. Deze bijeenkomst is voor professionals die werkzaam zijn in de ketenaanpak voor zwangere en kinderen (0-12 jaar) met ondergewicht, overgewicht en obesitas. De uitdaging van deze middag is om een verbeterslag te maken in de ketenaanpak.

Dit doen de gemeente door in kaart te brengen welke preventieve en zorgactiviteiten er nu zijn en door te kijken welke afspraken wenselijk zijn om te komen tot een sluitende ketenaanpak. Met als doel optimale ondersteuning te bieden aan kind en gezin.

De gemeente Schagen heeft voor deze bijeenkomst professionals die werkzaam zijn in deze keten uitgenodigd. Als er mensen zijn die werkzaam zijn als professional in de gemeente Schagen, die geen uitnodiging hebben ontvangen maar wel graag hun ervaring en kennis willen delen? Dan kunnen zij zich alsnog aanmelden bij Judith Gielens via jgielens@sportservicenoordholland.nl.

Jongeren Op Gezond Gewicht
In Schagen werken verschillende partijen samen aan een aanpak die moet leiden het verminderen van onder- of overgewicht. De Netwerkbijeenkomst Verbinding, Preventie en Zorg wordt vanuit Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) georganiseerd. De JOGG-aanpak is een aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals investeren in een gezonde leefstijl van jongeren, maar bijvoorbeeld ook bedrijven, scholen, kinderopvang en de gemeente. Gezamenlijk gaan we werken aan meer aandacht voor voeding en bewegen, betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en een duidelijke zorgstructuur.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info