Nick Slijkerman in actie namens wielerploeg Klein-Keppel

Wielrenner Nick Slijkerman rijdt sinds kort voor de ploeg Klein-Keppel. Na zijn verdienstelijke debuut in de Ronde van de Bakkerstraat op 20 juli, stond afgelopen zondag de Ronde van Oostzaan op het programma. Zijn ploeg schrijft op de website het volgende daarover.

Afgelopen weekend was de ronde van Oostzaan. Voor Klein-Keppel waren Mike Tesselaar en Nick Slijkerman aanwezig. Het parcours in Oostzaan betreft een rechthoek met twee langere rechte stukken en een paar korte bochten achter elkaar. Op het oog ideaal voor bochten specialist Mike en met deze vaardigheid wist hij menig premie mee te pakken.
Nick kon ook mooi vooraan blijven rijden doordat hij op de eerste startrij stond. Echter door een valpartij sloot na een ronde een grote groep renners weer vooraan in het peloton zodat hij weer in het gedrang kwam te zitten. Even later volgde er nog een valpartij zodat Nick zelf van deze regel gebruik kon maken en dus weer direct voorin kwam.
De wedstrijd werd behoorlijk hard gemaakt en Mike was erg actief. Sprong regelmatig mee maar helaas kreeg hij nooit de ruimte van het peloton. Zelfs pogingen waar Mike met Brian Burggraaf en Jacco Konijn het hazenpad koos mislukte, die beide toch een potje hard kunnen rijden.
Het was vanaf begin af aan dus koers en dat moest Nick in de finale bekopen. Hij moest de groep laten gaan en werd als 31e geklasseerd. De eindsprint moest uiteindelijk de beslissing brengen. Hier kon Mike, met name door zijn acties eerder in de koers, niet een rol van betekenis spelen. Wel kwam hij nog nipt in de top 10. Als 9e en een stapel premies als resultaat was het toch geen slechte dag voor Mike.
De eindzege ging niet geheel verrassend naar Brian Burggraaf, voor Jacco Konijn en croupier Gerard Windhouwer.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info