Nieuw asfalt op vier locaties N9: wegafsluitingen en extra reistijd

Rijkswaterstaat voert in september en november onderhoud uit aan de N9 (Alkmaar – Den Helder). Op vier locaties krijgt het wegdek een nieuwe asfaltlaag. Tussen Schoorldam en Burgerbrug wordt ook onderhoud uitgevoerd aan de vangrails en de brug bij de Hargervaart. Verkeer kan tijdens de werkzaamheden gebruikmaken van omleidings- en adviesroutes.

Tussen Alkmaar – Schoorldam
De werkzaamheden vinden plaats tijdens drie nachtelijke afsluitingen, van dinsdagavond 1 tot vrijdagochtend 4 september. De N9 is dan van 21.00 tot 06.00 uur in beide richtingen dicht, tussen de Damweg (aansluiting Schoorldam) en de kruising met de Helderseweg bij Alkmaar. Het verkeer wordt omgeleid via de N245.

Tussen Schoorldam – Burgerbrug
Op dit traject wordt het onderhoud voornamelijk uitgevoerd tijdens een aaneengesloten afsluiting, van vrijdagavond 6 november 20.00 uur tot maandag 9 november 06.00 uur. De N9 en de Parallelweg zijn dan in beide richtingen dicht tussen Schoorldam en Burgerbrug. Alleen bestemmingsverkeer kan gebruik maken van de Parallelweg. Aansluitend volgen er drie nachtelijke afsluitingen, van maandagavond 9 tot donderdagochtend 12 november tussen 21.00 en 06.00 uur. Daarbij kan het verkeer wel gebruikmaken van de Parallelweg. Bij alle afsluitingen geldt een omleidingsroute via de N245 en de N248.

Tussen ’t Zand – Burgerbrug
De werkzaamheden vinden plaats gedurende vijf nachtelijke afsluitingen, van maandagavond 14 september tot zaterdagochtend 19 september tussen 20.00 en 06.00 uur (op zaterdag tot 07.00 uur). De N9 is dan in beide richtingen gesloten tussen de N502 en de N503. Doorgaand verkeer wordt via deze wegen omgeleid. De kruising bij Sint Maartensvlotbrug blijft wel open.

Tussen Julianadorp – ’t Zand
Het asfalt wordt vervangen tijdens twee nachtelijke afsluitingen, van maandagavond 7 tot woensdagochtend 9 september tussen 20.00 en 06.00 uur. De N9 is in beide richtingen dicht tussen de kruising met de Schoolweg bij Julianadorp en de aansluiting bij ’t Zand. Het verkeer wordt omgeleid over de Parallelweg. Daarnaast geldt er een adviesroute via de N99 en N249.

Hinder beperken
Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 20 minuten. Ook kunnen de werkzaamheden enige geluidsoverlast veroorzaken. Rijkswaterstaat doet er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Zo vinden bijna alle werkzaamheden in de nacht plaats, wanneer er minder verkeer op de weg is.

De bovengenoemde data kunnen wijzigen bij slechte weersomstandigheden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.vanAnaarBeter.nl. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis, bereikbaar van ma t/vr van 07.00-20.00 uur en op za, zo en feestdagen van 10.00-18.30 uur).

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info