Nieuw budget voor energiebesparing koopwoningen

Goed nieuws voor particuliere woningeigenaren in de gemeente Schagen. Voor 2017 stelt de gemeente € 30.000 beschikbaar voor energiebesparende maatregelen, zoals het toepassen van na-isolatie, HR++ glas en lage temperatuurverwarming. Deze subsidieregeling gaat 1 januari 2017 in.

Vóóraf aanvragen
De woningeigenaren kunnen per jaar voor 1 maatregel maximaal € 500,- subsidie krijgen en voor 2 of meer maatregelen maximaal € 750,-. De gemeente berekent de subsidie over het totaal van de kosten voor de maatregel, arbeidskosten en BTW. Als woningeigenaren subsidie willen aanvragen, is het belangrijk dat zij dit doen vóórdat zij de maatregelen laten uitvoeren. Achteraf kent de gemeente geen subsidie toe.

Jaarlijks budget
De subsidieregeling staat op www.overheid.nl. De regeling geldt tot 31 december 2018. Per jaar is er een bepaald budget beschikbaar. Is dit budget op, dan stopt de regeling voor dat jaar en gaat pas weer in als het volgende jaar weer budget beschikbaar is. Aanvraagformulieren voor 2017 zijn te vinden op https://www.rudnhn.nl/Inwoners/Klimaat/Subsidies/Overzicht_subsidies_per_gemeente/Schagen. De Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland (RUD NHN) handelt de aanvragen af. Dit gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Naast deze gemeentelijke subsidie zijn er landelijke subsidies voor energiebesparende maatregelen. Woningeigenaren kunnen ook gebruik maken van een landelijke lage rente lening voor een energiebesparende investering in hun huis. Meer informatie over de gemeentelijke en andere subsidieregeling is te vinden op www.rudnhn.nl/inwoners/klimaat/subsidies. Op werkdagen is het ‘Informatiepunt Subsidie Duurzame Energie’ van de RUD NHN bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur via 088-1021398.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info