Nieuw leven op de dinsdag van de kermis met gastoptredens

Een aantal (oud-)Zandtemers gaat gastoptredens verzorgen tijdens de dinsdag van de Zandtemer kermis. In de zaal van de Jonge Prins treden zij vanaf 16.00 uur op en jij kunt ook meedoen.

De regionale band Born2Boogie treedt op. Hierin spelen oud-Shoreline leden Willem Schoone (basgitaar en zang) en Robin de Ruiter (gitaar en zang). Als drummer heeft de band alleskunner Leon van Etten weten aan te trekken (speelt onder meer veel met Kim de Boer). Als toetsenist/gitarist zanger staat Zandtemer Ivan Schilder op het podium.
De band wil de dinsdag nieuw leven inblazen. Ivan Schilder schrijft hierover: Zoals bekend, komt er veel muzikaal talent uit ’t Zand. Ook een aantal kermisbandjes zijn voorgekomen uit ons dorp. Waaronder Bar-B-Q. Een drietal oud-leden zullen ook van de partij zijn op de dinsdag middag/avond, waaronder zanger/saxofonist Erik Strooper, gitarist/toetsenist/zanger Ivan Schilder en drummer Ron Pronk. Oud-zandtemer Ard Mak zal de basgitaar ter hand nemen en wat rocknummers zingen. Ook Ard heeft kermiservaring. Hij heeft in het verleden bij de kermisband Jukebox gespeeld. Als gastdrummer hebben we Victor Schilder van de Zandtemer band Melt Down.
Een zeer bijzondere gast mogen we ook verwelkomen op de dinsdag met kermis, dat is op saxofoon Dick Remelink. De man met de meeste ervaring. Hij is de hele wereld over geweest, heeft op grote festivals voor honderduizend man gestaan en nu dus ook in de Jonge Prins. Hij doet niets liever dan saxofoon spelen. Vroeger speelde Dick met kermis vaak in het Noord-Hollands koffiehuis aan de Rijksweg in ’t Zand wat nu chinees restaurant ‘De Mandarin’ is. Dit café werd toentertijd gerund door de vader en moeder van Erik Strooper, Theo en Nel Strooper. Jantine Prins (bekend van de X-factor) zal ook aantal nummers komen zingen. Met een voorliefde voor Country(rock) zal dit bij Born2Boogie zeker niet misstaan.
Ook (oud-)Zandtemer Laura Schilder vond het leuk om langs te komen en een paar nummer ten gehore te komen brengen. Het wordt een gevarieerde middag en avond met veel verschillende soorten muziek, van Nederlandstalige feest muziek, (hard)rock, Boogie Boogie, Blues, Country, Funk, Soul, disco, noem maar op. En wie weet wat er nog meer langs komt. Al met al een fantastische gelegenheid om op dinsdag naar de Zandtemer kermis te gaan.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info