Nieuwe persoonlijke internetpagina

Op de website van gemeente Schagen kunnen cliënten van werk en inkomen hun eigen persoonlijke internetpagina (pip) vinden. Onlangs is deze pagina aangepast. De cliënten zien een ander beeld. De oude ‘pip’ gaf helaas een storing. Daarom is de nieuwe ‘pip’ met spoed online gezet. Vooraf aankondigen dat de pip ging veranderen, was daarom niet mogelijk.

De pip, persoonlijke internetpagina, is bedoeld voor inwoners die een uitkering van de gemeente ontvangen. Zij kunnen op hun ‘pip’ hun uitkeringsspecificiatie zien en  downloaden. Zo ook met hun jaaropgaaf. Op hun vernieuwde internetpagina kunnen zij nu meer zien. Bijvoorbeeld hoeveel vakantiegeld gereserveerd is of hoeveel schuld zij hebben bij de sociale dienst. Ook is te zien wanneer de uitkering overgemaakt is.

Twee keer DigiD
Ook nieuw voor de cliënten is dat er nu sprake is van een twee-staps inlog bij DigiD. Naast de gebruikersnaam en het wachtwoord, moet de inwoner nu ook een code invullen. Die code ontvangt de cliënt per sms. Dit lijkt een beetje op wat banken ook doen bij internetbetalingen. Het is een extra stap die bescherming geeft. Vanwege de privacy gevoelige informatie heeft de gemeente gekozen voor dit hogere beveiligingsniveau bij DigiD.

Alleen cliënten van de gemeente, dus met een uitkering, hebben een pip. Het geeft meer zelfstandigheid aan onze inwoners, precies naar de wens van wethouder Ben Blonk. Cliënten die hun pip willen zien kunnen dit doen via www.wijkteam-schagen.nl. Wie daar op ‘mijn wijkteam’ klikt, kan in de pip komen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info