Nieuwe wijkverpleegkundigen Woonzorggroep Samen

Sinds kort heeft Thuiszorg Samen, onderdeel van Woonzorggroep Samen, een aantal wijkverpleegkundigen in dienst. De wijkverpleegkundige is de spil tussen de cliënt, zorgverlener, huisarts en mantelzorgers. Ook kan de wijkverpleegkundige complexere thuiszorg leveren. Zo kunnen mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen. In de regio Anna Paulowna/Zijpe zijn Leonie Broers en Annemieke Verresen de nieuwe wijkverpleegkundigen.

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen
Leonie en Annemieke werken vanuit de locaties De Zandstee in ‘t Zand, Huys ten Oghe in Callantsoog, De Carrousel in Breezand, Keijzershoff in Anna Paulowna en Molenweid in Wieringerwaard. In al deze locaties is een thuiszorgteam van Woonzorggroep Samen gevestigd om ook de ouderen uit het dorp van zorg te kunnen voorzien. De wijkverpleegkundige wordt gevraagd om complexere zorg te leveren. Dankzij de hulp van de wijkverpleegkundige kan iemand, ook als deze zwaardere zorg nodig heeft, zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

Spil in zorgverlening
De wijkverpleegkundige is de spil in de zorgverlening. Ze geeft advies over welke zorg, behandeling en/of hulpmiddelen u nodig heeft. Daarnaast heeft ze zowel contact met de cliënt en mantelzorgers, maar bijvoorbeeld ook met het zorgteam, huisartsen en behandelaren. Zo zorgt de wijkverpleegkundige ervoor dat alle partijen optimaal samenwerken. Op deze manier worden zorg en behandeling goed op elkaar afgestemd.

Heeft u een vraag over (thuis)zorg en/of dienstverlening? Neem dan contact op met Leonie Broers, Wijkverpleegkundige in Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard, via 06-10366016 of l.broers@woonzorggroepsamen.nl. Voor ’t Zand en Callantsoog neem contact op met wijkverpleegkundige Annemieke Verresen via 06-10367362 of a.verresen@woonzorggroepsamen.nl.

Over Thuiszorg Samen
Thuiszorg Samen biedt hulp en zorg op maat, om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wij werken met kleine, lokale teams in en vanuit al onze locaties. Hierdoor krijgen cliënten thuiszorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen, die de omgeving als geen ander kennen. Cliënten hebben de keuze uit alle vormen van zorg en dienstverlening die helpen en ondersteunen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Thuiszorg Samen biedt huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding en alarmering. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

Wijkverpleegkundigen Leonie Broers en Annemieke Verresen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info