Nighel neemt zilveren medaille mee naar ’t Zand!

Een verslag van Astrid Lemmers

Tijdens de International Children’s Games in Jeruzalem van 29 juli t/m 2 augustus heeft Nighel de Jong in de equipewedstrijd schermen met zijn team de tweede plaats bemachtigd. 

Het team, bestaande uit Nighel de Jong, Sam Wanyama, Patrick Sluman en coach Marijn de Jong van HollandSchermen Alkmaar, schermde zich voortvarend door de halve finale heen. In de finale moesten de jonge schermers het onderspit delven tegen het sterke Israëlische team.

In de individuele schermwedstrijd plaatste Nighel zich als 3e na de poulewedstrijden. In de eliminatieronde was het wederom een Israëliër die Nighel uit de wedstrijd schermde. Nighel eindigde hiermee op een 9e plaats. Clubgenoot Sam Wanyama nam de bronzen medaille mee naar Alkmaar. Hij werd in de halve finale nipt verslagen door zijn Russische tegenstander (14-15).

Fair Play Award
Naast deze mooie resultaten van de jonge atleten, werd er tijdens de eindceremonie de Fair Play Award uitgereikt aan Nighel. Deze bijzondere prijs staat voor respect, vriendschap, teamgeest en eerlijke concurrentie.  De bouwstenen van Fair Play. Nighel ontving deze prijs, omdat hij zijn schermuitrusting uitleende aan een schermer van een Duits team, zodat dit team toch kon deelnemen aan de equipewedstrijden.

De International Children’s Games worden erkend door het Internationaal Olympisch Comité en is ’s werelds grootste internationale multi-sport evenement. De spelen zijn bedoeld om jonge sporters uit verschillende landen, met hun verschillende talen, afkomst en opvattingen met elkaar kennis te laten maken, zodat zij kunnen leren van elkaar en van elkaars cultuur, waarbij de olympische
gedachte en Fair Play voorop staan.

Na de zomervakantie worden de sporters gehuldigd op het stadshuis in Alkmaar.

ICG Nighel de Jong 01

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info