Noodopvang gemeente Schagen

De rijksoverheid heeft gemeld dat alle scholen en kinderopvang van 16 maart tot 6 april hun deuren moeten sluiten. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Echter, voor kinderen van 0 tot 12 jaar waarvan de ouders cruciale beroepen uitoefenen, is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Zodat hun ouders kunnen blijven werken. Deze opvang is zonder extra kosten.

SMI en informele opvang
De opvang voor kinderen en ouders met een Sociaal Medische Indicatie wordt voortgezet als dit niet binnen het eigen netwerk opgepakt kan worden. Ook kinderen waarbij de opvang normaalgesproken in het netwerk wordt opgevangen, bijvoorbeeld bij opa en oma, en waarbij dit nu niet meer mogelijk is, kunnen terecht bij de opvang. Uitgangpunt bij deze laatste situatie blijft natuurlijk dat beide ouders een cruciale functie uitoefenen.

Coördinatie vanuit de gemeenten vanaf woensdag 18 maart
Vanaf woensdag 18 maart draagt het ministerie de verantwoordelijkheid van de noodopvang over aan de gemeenten. Dit houdt concreet in dat de gemeente binnen de regio contact houdt met alle kinderopvangorganisaties en onderwijsinstellingen. Daarbij vraagt de gemeente hen een inventarisatie van de behoefte naar opvangplekken te doen. Zoals het er nu naar uit ziet, zijn alle onderwijsinstellingen en kinderopvanglocaties bereid om hun opvang op de normale locatie aan de blijven bieden of hier een samenwerking in op te zoeken. Mocht hier toch verandering in komen (omdat er bijvoorbeeld veel zieke medewerkers zijn) dan gaat de gemeente binnen de regio kijken hoe dit kan worden opgelost. Ook hier informeren de reguliere communicatiekanalen van het onderwijs en de kinderopvang naar ouders toe.

Meer informatie gericht op ouders met cruciale beroepen en de opvang staat op www.schagen.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info