Noordkopvoorelkaar vanaf 10 oktober in de lucht

Noordkopvoorelkaar.nl is een digitale marktplaats, waarop vraag en aanbod van vrijwillige hulp en zorg bij elkaar wordt gebracht. De Wering en Wonen Plus Welzijn lanceren op 10 oktober de website Noordkopvoorelkaar.nl. Hiermee geven de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon inhoud aan hun streven om iedereen de zorg en hulp te geven die men verdient.

Noordkopvoorelkaar.nl is een digitale marktplaats waarop vraag en aanbod van vrijwillige hulp en zorg bij elkaar wordt gebracht. Iedereen kan vanaf nu zelf een vrijwilliger om hulp of ondersteuning vragen. Hulpvragen lopen uiteen van hulp bij vervoer, gezelschap en een kopje koffie tot begeleiding van een kind met een beperking. Ook vrijwilligers kunnen zich heel eenvoudig aanmelden en aangeven op welk gebied zij willen helpen. Met de digitale marktplaats willen we in de gemeenten ook jongere vrijwilligers bereiken.

Op 8 oktober doen de wethouders van de drie gemeenten de officiële start, samen met diverse organisaties die veel baat kunnen hebben bij de nieuwe website Noordkopvoorelkaar.nl Op 10 oktober is de website in de lucht en kan een ieder er gebruik van maken. Het is ook mogelijk om een workshop te volgen op zaterdag 10 oktober om 16.00 uur in Markt 18. Op deze dag ontvangen alle vrijwilligersorganisaties die zijn aangesloten bij Vrijwilligerspunt de Schakel een uitgebreide e-mail met informatie over het gebruik van Noordkopvoorelkaar.nl, zodat zij hiervan gelijk gebruik kunnen maken.
Meer informatie en aanmelding workshops kan verkregen worden bij Marika de Jager/Wonen Plus Welzijn telnr. 0224-273140, e-mail: m.dejager@wonenpluswelzijn.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info