Nora Muller van Wel overhandigt schilderij aan wethouder Ben Blonk

Maandag 23 juni nam wethouder Ben Blonk (cultuur) een bijzonder schilderij in ontvangst. Vanuit het kunstbudget van de gemeente is dit schilderij tijdens een veiling bij opbod aangekocht voor 300 euro. Het schilderij, genaamd ‘De Koe’ en gemaakt door Nora Muller van Wel, krijgt een plaatsje aan een van de wanden in het gemeentehuis.

Wethouder Ben Blonk zag het schilderij op zondag 1 juni, bij de opening van een concert in het Cultureel Centrum in Petten. Dit was een bijzonder concert, want de opbrengst ging naar de muzikant zelf: Basanta Aryal uit Nepal. Ook de opbrengst van de verkoop van het schilderij is voor deze man uit Nepal.

Basanta Aryal staat de Nederlandse stichting ‘Renuka Nepal’ in zijn eigen land bij in het verlenen van hulp. De stichting, geleid door Rineke Gonert uit Petten, helpt kinderen van 2 tot 5 jaar uit arme gezinnen. Voor de stichting is Basanta Aryal de onmisbare adviseur, bemiddelaar en leider van projecten. Stichting Renuka wil als wederdienst hem nu graag helpen met het waarmaken van zijn droom: een eigen boerderij. Wat ook weer goed is voor Nepal. Want Basanta doet hier kennis op en laat straks in Nepal werkloze mensen op zijn boerderij werken. Zodoende leren die mensen ook een boerderij te runnen en betaalt de hulp aan hem zich enorm vooruit.

Belangstellenden kunnen het schilderij ‘De Koe’ bekijken in het gemeentehuis van Schagen, waar het binnenkort aan de wand zal hangen van het KCC.

Ben neemt schilderij in ontvangst
FOTO GEMEENTE SCHAGEN
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info