OMLOOP VAN DE BRAAKMAN

Zaterdag 9 april was het de beurt aan de Braakman, ofwel de 54e ronde van Philippine, in het mooie Zeeuwse landschap over 177 km.

Dat betekent om 06:00 uur in de auto van de ploegleiding stappen, om vanuit de Kop van NH op tijd te komen voor de start aan de andere kant van NL.

Het deelnemersveld bestaat uit 227 renners, grotendeels bestaande uit contiteams. Er staan ook een aantal clubrenners aan de start waaronder Binck Burger uitkomende voor het Regio Team NH, en clubrenner van Wielervereniging NH uit Alkmaar.

Een loodzware koers, met kasseien, harde wind die je hier over, mee, tegen en opzij hebt, onverharde gravel paden met stof tot in je bilnaad, én nog meer kasseien.

In theorie is bedacht om brutaal goed voorin te fietsen en het sterke VolkerWessels team in de gaten houden. Tot zijn eigen verbazing lukte dat nog even ook, en pakte Binck zijn eigen ‘moment of Fame’ door een slimme manoeuvre over een rotonde reed hij zowaar even als kopman’ (gelukkig was Eurosport erbij om het vast te leggen)

Een kopgroep van 30 man reed weg, en dat ging zo ontzettend hard, er werd goed samengewerkt tussen de grote ploegen, en dan wordt het echt hard werken en afzien. Proberen onderin die beugels te blijven en te blijven gaan. Na de zoveelste kasseien en gravel stroken (geloof in totaal wel 100 km)die zich snel opvolgde begon de koers bij Binck heel zwaar te wegen.

Niet uitgereden, wat maar 15% van het deelnemersveld wel lukte, maar geen schande dus. Wel mooie nieuwe PR’s in wattages getrapt, blij mee. Kortom, een sterke wedstrijd  die vertrouwen geeft naar de komende wedstrijden.

Nu weer terug naar de Noordkop, waar om 20:30 uur een bordje macaroni als beloning stond te wachten.
Zondag 10 april bij HSV de Kampioen in Spaarndam de spieren maar weer losfietsen. En dat lukte aardig, als eerste over de streep.

Om een beeld te krijgen van de koers: Omroep Zeeland verzorgde een reportage. https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/14573159/van-sintmaartensdijk-zegeviert-opnieuw-in-omloop-van-de-braakman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info