Onderzoek ‘Langer thuis wonen doe je samen’!

In de week van 7 augustus ontvangen alle inwoners boven de 55 jaar van ’t Zand, Petten en Callantsoog het vragenformulier “Langer thuis wonen, doe je Samen”. Gemeente Schagen probeert met dit onderzoek meer inzicht te krijgen wat de inwoners nodig hebben om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. “De gemeente Schagen vindt het belangrijk dat haar inwoners prettig en veilig kunnen blijven wonen in hun vertrouwde omgeving.

Dat is niet altijd vanzelfsprekend. Zeker op wat oudere leeftijd als inwoners zich wat minder kunnen verplaatsen of de behoefte aan ondersteuning en zorg groter wordt, is dat soms moeilijk. Om inzicht te krijgen welke behoeften bij onze inwoners leven, vragen wij dit onze inwoners liever zelf,” licht wethouder Ben Blonk

 

Persoonlijke en/of groepsgesprekken

Naast de vragenlijst gaat de gemeente ook persoonlijke en groepsgesprekken voeren met de inwoners van deze dorpen. Inwoners worden gevraagd zich daarvoor aan te melden. Tijdens deze gesprekken die in oktober plaatsvinden, gaan de partners dieper in op de vragen.

 

Nieuw woon-zorg-welzijn concept

Samen met de Wooncompagnie, Wonen Plus Welzijn, Stichting Woonzorggroep Samen, HKN Huisartsen, Omring, Woningstichting Den Helder wil gemeente Schagen tot een nieuw woon-zorg-welzijn concept komen. De inbreng uit de vragenlijst, de persoonlijke en groepsgesprekken worden in dit concept meegenomen. In dit woon-zorg-welzijn concept staan afspraken en activiteiten centraal die het mogelijk moeten maken om langer zelfstandig thuis te wonen. Met dit concept wordt gedurende een jaar ervaringen opgedaan in deze dorpen. Blijkt dit concept succesvol te zijn? Dan wordt het ook uitgerold in andere dorpen in Schagen.

 

Geen vragenlijst ontvangen?

Wanneer mensen, die 55 jaar of ouder zijn en woonachtig in een van de drie dorpen, geen vragenlijst hebben ontvangen? Dan kunnen zij deze lijst ook via www.schagen.nl/langerthuiswonen invullen.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info