Onthulling bord rookvrije Campus Regius College

Woensdagmorgen 19 augustus om 11.30 uur onthullen bestuurder Anne Hoekstra (Regius College Schagen) en wethouder Sigge van der Veek één van de rookvrij-borden op de Campus van het Regius College. Dit bord geeft aan dat de omgeving van het gehele campusterrein rookvrij is. De onthulling vindt plaats in het bijzijn van minstens honderd leerlingen.

Roken is sinds 1 augustus op schoolterreinen niet meer toegestaan. “Het liefst zien we dat in de verre omtrek van onze campus nergens meer wordt gerookt,” zegt bestuurder Hoekstra. De gedachte is dat hoe minder de jeugd rokende mensen ziet, hoe minder dit normaal lijkt of aantrekkelijk om na te doen.

Mensen die wel roken en soms dat al lange tijd doen, weten hoe moeilijk het is om hier vanaf te komen. Voorkomen dat iemand gaat roken is daarom beter dan dat iemand veel moeite moet doen om te stoppen. Roken wordt al duurder en daarmee moeilijker gemaakt, maar hulp is nodig bij echte notoire rokers. Onder de slogan “Nu dan! Heel je omgeving rookvrij” voert gemeente Schagen campagne om alle inwoners van de sigaret af te krijgen. “Hoe mooi zou het zijn als geen enkele jongere in zijn omgeving wordt geconfronteerd met rokende mensen,” zegt wethouder Sigge van der Veek. “Ik weet dat het voor veel mensen nog niet zo gemakkelijk is om daadwerkelijk te stoppen. Die inwoners wil ik helpen om van het roken af te komen.”

De wethouder streeft er naar dat in de omgeving van onder andere scholen en (sport)verenigingen niemand meer zal roken. Vandaar dat hij ook mede een van de rookvrij-borden rondom de campus  zal onthullen.

Wie blijvend wil stoppen met roken, kan veel informatie en hulp vinden op www.ikstopnu.nl (vergoeding is er vanuit je basisverzekering) of gratis bellen met de Stoplijn via 0800-1995 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur). Ben je gestopt met roken of wil je dat graag? Gemeente Schagen leest graag jouw verhaal op de gemeentelijke facebookpagina www.facebook.com/gemeenteschagen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info