Ook in Paasweekend zoveel mogelijk thuisblijven

Burgemeester Marjan van Kampen roept dringend op om ook komend Paasweekend zoveel mogelijk thuis te blijven. “De afgelopen twee weken heeft iedereen zich keurig aan de afspraken gehouden en was het rustig op de stranden, in de duinen en in andere delen van onze gemeente. Samen kunnen we ervoor zorgen dat dit ook tijdens het Paasweekend het geval is. Ik doe daarom een dringend beroep op iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Natuurlijk is het jammer, maar geniet van het mooie weer toch vooral in de tuin of op het balkon. En áls je een blokje om wilt, doe dat dan dicht bij huis. Denk ook goed na wanneer je boodschappen voor het weekend gaat halen. Kom niet allemaal tegelijk naar de supermarkt. Ik herhaal het nog maar eens: als we de drukte opzoeken, creëren we met elkaar risicovolle situaties. Dat kunnen we écht niet maken tegenover kwetsbare groepen en al die mensen in de zorg die overuren draaien voor ons allemaal. Dus volgt de instructies op: houd 1,5 meter afstand. Ben je ziek of verkouden? Blijft huis. Bescherm jezelf en de mensen om je heen. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Houd vol!”

 

Geen wegafsluitingen

Vorig week kwamen er door het hele land klachten binnen van grote groepen wielrenners en motorrijders. Van Kampen: “Gelukkig heeft bijna iedereen zich hier aan de regels gehouden. Daarom sluiten wij op voorhand geen wegen af.” De gemeente zet tijdens de Paasdagen bij de Westfriese Omringdijk tekstkarren in waarop wordt opgeroepen elkaar de ruimte te geven. Overigens vraagt de gemeente iedereen om zoveel mogelijk thuis te blijven.

“Wij vertrouwen erop dat iedereen verstandig is en zich aan de richtlijnen houdt,” aldus Van Kampen. “De politie en onze boa’s blijven controleren. Houden mensen zich niet aan de richtlijnen, dan spreken onze boa’s hen hier op aan. Als mensen zich er dan nog steeds niet aan houden, mogen onze boa’s ook boetes uitdelen.” De boetes die de boa’s mogen uitdelen voor samenscholing , kunnen oplopen tot € 390,-. Van Kampen: “Het is niet ons doel om boetes uit te delen; we gaan liever het gesprek aan. Maar als het nodig is, doen we het wel.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info