Ook in Schagen wordt op 1 december het NL-Alert controlebericht uitgezonden

Op maandag 1 december rond 12.00 uur wordt het NL-Alert controlebericht in heel Nederland uitgezonden. Aan de hand van dit controlebericht kunnen ook mensen in Schagen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in. Wilt u weten hoe NL-Alert werkt, wat de voordelen zijn of wat het controlebericht inhoud? Wij hebben de meest gestelde vragen over NL-Alert voor u op een rij gezet.

Waarom NL-Alert
Stel er dreigt een noodsituatie zoals een grote brand, een overstroming of noodweer. Met NL-Alert kunt u door een tekstbericht op uw mobiel direct worden geïnformeerd. Wel zo makkelijk want de meeste mensen hebben altijd een mobiel bij zich. Als u in het rampgebied bent, kunt u een tekstbericht ontvangen. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld in welke richting u het gebied moet verlaten. Met NL-Alert worden meer mensen bereikt en beter geïnformeerd tijdens een noodsituatie.

Hoe werkt NL-Alert?
Vanuit de meldkamer van de hulpdiensten wordt een tekstbericht over een (dreigende) noodsituatie uitgezonden naar alle mobiele telefoons in de directe omgeving. De berichten zijn geen sms-berichten, maar zogenaamde cell broadcastberichten, vergelijkbaar met een radiosignaal. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is volledig anoniem en helemaal gratis.

Wat is het NL-Alert controlebericht?
Als u het NL-Alert controlebericht ontvangt is uw mobiel juist ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat u niets hoeft te doen. Dankzij het controlebericht kunt u zelf ervaren welk signaal uw mobiele telefoon geeft als u een NL-Alert ontvangt en hoe het bericht eruit ziet. Heeft u uw telefoon nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in.

Hoe stel ik mijn mobiel in voor NL-Alert?
Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Ga nu naar www.nl-alert.nl en stel uw mobiel in

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info