Oostwouder Tank- & Silobouw produceert zelfs op Groenland

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op dinsdag 10 januari 2023 wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2022 is gekozen en zo de opvolger wordt van Uw Slager Andringa. Op www.tzand.info komen de genomineerden aan het woord. Vandaag Oostwouder Tank- & Silobouw.

De organisatie van Oostwouder Tank- & Silobouw is het laatste jaar flink uitgebreid. “We hebben ervoor gekozen om op een andere manier intern de werkzaamheden te gaan uitvoeren”, vertelt directeur JanPiet Oostwouder (56).

Het bedrijf heeft hiervoor gekozen om processen beter in de hand te kunnen houden. “We hebben zelfs nieuwe vacatures in het leven geroepen. Het geeft wel aan dat we met de toekomst bezig zijn. We zijn niet ongelukkig geweest in het aantrekken van mensen. Alles draait lekker bij ons.” Oostwouder Tank- & Silobouw werd in 2005 gekozen tot Ondernemer van het Jaar. “Een jaar eerder werden we ook al genomineerd. Dit is dus de derde keer. Het streelt en is natuurlijk leuk. Toch draait de wereld gewoon verder als we niet worden genomineerd. We hebben ook geen lokale afzet.” Dat geldt natuurlijk niet voor het personeelsbestand. De onderneming heeft inmiddels tegen de vijftig personen in dienst, werknemers die over het algemeen uit de regio komen.

 

Groenland

Naast de hoofdvestiging aan de Kanaalkade produceert het bedrijf ook aan de Kooyhaven. De enorme silo’s zijn een bezienswaardigheid wanneer ze over het Noordhollandsch Kanaal verscheept worden. Toch produceert Oostwouder niet alleen in de Noordkop. “Wat misschien niet iedereen weet is dat we ook tanks ter plaatse produceren. In 2018 zijn we ver Rusland in geweest. Vorig jaar nog zijn we zelfs naar Groenland geweest. Toen zaten we ver over de poolgrens. De reistijd naar die nederzetting toe duurde al een week. Het was wel een hele bijzondere klus.”

Kijk voor meer informatie op: www.oostwouderbv.nl.

FOTO: André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info