Op ‘visitschagen.nl’ tonen ondernemers activiteiten

Woensdagmorgen 15 juli om 10.15 uur ontmoet wethouder Jelle Beemsterboer een groep fietstoeristen bij de molen in Groenveld. Zij volgen de fietsroute die zij vonden op https://www.visitschagen.nl. Op deze website staat van alles wat er te doen is in dorpen en stad van gemeente Schagen. Er kan nog meer bij, dus ondernemers en anderen die ook een activiteit hebben voor bezoekers, kunnen dat op deze site melden.

De groep fietsers heeft via https://www.visitschagen.nl een mooie fietsroute gevonden (route 552982) die loopt vanaf Stroet langs Groenveld en verder naar onder meer Barsingerhorn, ’t Zand en Petten. In die fietsroute -en nog acht andere- kunnen zij het echte Hollandse landschap beleven. Bij de molen in Groenveld ontmoeten zij wethouder Jelle Beemsterboer, die hen meeneemt voor een kopje koffie naar de golfbaan van Dirkshorn.

 

Ondertussen leggen enkele ondernemers uit wat zij melden op https://www.visitschagen.nl Onder hen Koos en Margit Dekker van de Marlequi.

“Het is een hele mooie site, waarop je in één oogopslag ziet waar en hoe je je kunt vermaken in ons gebied,” zegt wethouder Jelle Beemsterboer (economie en toerisme). “Dat is handig voor onze eigen inwoners, maar ook voor de gasten die hier verblijven.”

 

Bezoekers uit andere gebieden in ons land en ook buitenlandse bezoekers gaan vaak naar de site van Holland boven Amsterdam https://www.hollandbovenamsterdam.com/. Hier wordt aangegeven wat er te doen is in het hele gebied boven het Noordzeekanaal. Wie op regio Schagen klikt, komt uit op https://www.visitschagen.nl  Wat er te doen is, overnachten, huisje boeken via Great vakantiehuizen, eten en drinken; van alles over en in regio Schagen is hier te vinden. Zoals surfen in Petten, wandelen en fietsen langs mooie routes, eten bij restaurants in bijvoorbeeld Sint Maartenszee, de aardbeien-pluktuin van Broersen en tuinderij de Marlequi in Warmenhuizen. Ook zie je informatie over kinderuitjes, musea en erfgoed, winkelen, strand en duin en waterrecreatie. Er kan nog veel meer bij op de site. Ondernemers uit regio Schagen kunnen hun activiteit aanmelden via redactie@visitschagen.nl Aanmelden kan ook via de site zelf: https://www.visitschagen.nl/over-ons/evenement-aanmelden/

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info