Openbare thema-avond over verkeersambities

Dinsdagavond 14 februari begint om 19.30 uur een thema-avond over de ambities van de gemeente op verkeersgebied. De avond vindt plaats in het tijdelijk gemeentehuis aan de Oostwal 2 in Tuitjenhorn.

In de komende jaren wil de gemeente vijf grote veranderingen maken in het verkeer. Ze staan in het ambitieplan ‘Verkeer in Schagen’. Voorheen bracht de gemeente een Verkeers- en vervoersplan (GVVP). Het ambitieplan is nu een poster, met dezelfde status. Burgemeester Marjan van Kampen opent de avond. Wethouder Sigge van der Veek (verkeer) geeft een toelichting op het waarom van de poster, waarna beleidsmedewerker verkeer Menno Boermans een uitleg geeft over de inhoud van het plan.

Uiteraard is er gelegenheid tot vragen stellen. Op drie panelen in de hal is het ambitieplan bevestigd. Daar kan iedereen zijn of haar mening over geven, ideeën inbrengen en vragen stellen aan de bestuurder of medewerker bij het paneel. Naast de panelen staan ook flip-overs waarop iedereen zijn opmerkingen kan schrijven. Rond half negen geeft wethouder Van der Veek een eerste samenvatting en vertelt hij over de procedure. Voordat die begint, willen wij als gemeente graag van de inwoners weten wat zij van het plan vinden.

Veiligheid, toezicht en handhaving
Na de pauze staat de avond in het teken van veiligheid, toezicht en handhaving. De belangstellenden kunnen in gesprek met politie, brandweer en gemeente. De politie licht de ontwikkeling van de nationale politie toe en de effecten daarvan op Schagen. Ook legt de politie uit hoe het proces gaat als je een melding doet bij de politie. De brandweer vertelt over opkomsttijden en het dekkingspercentage. De gemeente geeft nadere uitleg over het beleid vergunningen, toezicht en handhaving: wat doet de gemeente op die gebieden en wat heeft daarbij prioriteit. Uiteraard vragen we ook hier om opmerkingen en ideeën. En geven we antwoord op de vragen. De avond duurt tot half elf en is informeel.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info