Oranje Fonds doneert duizend euro voor nieuw speelplein in Julianastraat

Buurtvereniging Julianastraat in ’t Zand heeft een bijdrage van € 1.000,- van het Oranje Fons ontvangen voor het realiseren van een speelplein. Het is een plek geworden waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten en veilig spelen. Het project en de totstandkoming is een initiatief geweest van een aantal buurtbewoners.

In overleg met de gemeente Schagen is er een deel van een groenstrook heringericht tot speelplein. Deze functie ontbrak in de Julianastraat en de gekozen plek is daar zeer geschikt voor. Met hulp van vele buurtbewoners en vrijwilligers is dit nu bewerkstelligd.
Omdat omwonende kinderen weinig speelruimte hadden door een enorme groenstrook is er aan de gemeente verzocht een deel hiervan weg te mogen halen en dit te bestraten voor het creëren van meer speelterrein. Gemeente Schagen heeft hiermee ingestemd en met behulp van Dorpsraad ’t Zand is hiervoor een aanvraag ingediend bij het Oranje Fonds. Met de duizend euro, de inzet van buurtbewoners, vrijwilligers en de firma Fa. Sneekes is de groenstrook nu een mooi speelplein. Na afloop vierde de buurt de opening van het speelplein met een lekkere barbecue.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil met deze bijdrage een aanjaagfunctie hebben voor organisaties die daadwerkelijk een verschil maken in de opzet en uitvoer van hun project.”
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info