Oranje Fonds ondersteunt tZand275 met 1.000 euro

De organisatie van tZand275 heeft een bijdrage toegekend gekregen van ter hoogte 1.000 euro van het Oranje Fonds voor de organisatie van de festiviteiten in 2017 rondom de 275e verjaardag van het Noord-Hollandse kanaaldorp ’t Zand. Gedurende het gehele jaar worden evenementen georganiseerd voor jong en oud. Deze worden gefinancierd n.a.v. geldwervingsacties van het organisatiecomité zelf, maar dat zal niet voldoende zijn om de begroting rond te krijgen. Daarop is het Oranje Fonds gevraagd om een bijdrage welke, op basis van de aangeleverde documentatie, is toegekend ter maximale hoogte van 1.000 euro.

Voorzitter van het comité tZand275; Jo Linting: “Het is fantastisch dat het Oranje Fonds de mogelijkheid biedt om de begroting sluitend te maken, zodat wij de bewoners in en rondom ons dorp een jaar lang kunnen vermaken met ludieke en unieke evenementen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info