Overzicht activiteiten ’t Zand 275 Jaar

Het Zandtemer feestjaar is nu al 1 maand onderweg; de tijd vliegt. Het is daarom goed om periodiek een update te geven met betrekking tot dat wat is geweest en dat wat nog gaat komen. De organisatie plaatst updates in de Sportvriend, tzand.info en de facebookpagina (volg die vooral als je dat nog niet doet).

Zandtemer nieuwjaarsreceptie; opening feestjaar
Zaterdag 7 januari is het feestjaar officieel geopend met het hijsen van de Zandtemer vlag door ontwerper Tom Vlaar en met de officiële lancering van de overheerlijke Zandtemer Tripel. Een gezellige sfeer buiten met de vuurtonnen en de schnaps-mobiel. Helaas geen enorme drukte qua opkomst, maar de Zandtemer nieuwjaarsreceptie moet, zoals met elke nieuwe traditie, een beetje groeien in de Zandtemer gemeenschap.

Vinyl party
Zaterdag 14 januari werd het eerste evenement van de overvolle kalender gehouden; de Vinylparty. Een heerlijk initiatief van enthousiaste Zandtemers die de gymzaal omtoverden in een gezellige bar met uitstekende muziek en dito DJ’s. Jong en oud lieten zich de muzikale en alcoholische versnaperingen goed smaken. Wat ons betreft verdient dit een vervolg! Het comité dankt hierbij de organisatie en iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen!

Zandtemer Tripel
De Zandtemer Tripel is nu al een begrip bij de bierdinkende Zandtemer en zelfs bij een aantal mensen die eigenlijk helemaal geen bier lusten (dat is toch een ultiem compliment; niet waar). De gretigheid heeft ook meteen tot schaarste geleid, want helaas is de Zandtemer Tripel even niet meer verkrijgbaar. Wees echter niet bang, want we hebben meer van dit lekkers besteld. We houden u op de hoogte!

Zandtemer Vlag
De verkoop van de Zandtemer vlag gaat als een trein en wat ziet het er fantastisch uit om ze te zien wapperen als je je door de verschillende Zandtemer straten beweegt. Momenteel zijn de standaardvlaggen (100 x 150) bijna uitverkocht (we gaan bijbestellen), maar we hebben nog wel mastvlaggen (150 x 220) beschikbaar. Bestel deze dus gewoon via tzand275@gmail.com of schiet een comitélid aan.

Vlaginstructie
We hebben enkele vragen gekregen over wanneer de Zandtemer vlag nou moet worden uitgehangen. Het antwoord is kortweg; als er iets te vieren valt. Nu is er natuurlijk een heel feestjaar, maar om ‘m nu het hele jaar te laten hangen… dat is ook een beetje overdreven. Daarom hieronder enkele redenen om wat ons betreft de vlag uit te hangen:
● Wanneer jij/jullie iets te vieren hebben (verjaardag, geboorte, jubileum, geslaagd, bruiloft, etc.)
● Op de dag van een jubileumactiviteit/-evenement tijdens het feestjaar
● Gedurende de feestweek (1 t/m 9 juli)
● En als laatste wanneer jij vindt dat je de vlag wilt hebben hangen; lekker doen

Activiteitenkalender
We hebben tot en maart de onderstaande evenementen voor jullie in petto:
● 25 februari: Keeztoernooi in de Jonge Prins (uitverkocht)
● 13 t/m 31 maart: Fototentoonstelling in de Zandstee (binnenkort meer hierover)
● 18 maart: Optreden van het koor Promise in de Zandstee om 15:00
● 18 maart: Apenkooien 2.75 (georganiseerd voor jong en oud door Sanne de Wit)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info