Paasweekend-devies: geniet voorzichtig

Zondag 4 en maandag 5 april is het Pasen. Dat betekent vrije dagen. Het betekent ook dat mensen er op uit willen. Even naar buiten. “Er is geen enkele reden om niet even aan deze verleiding toe te geven. Wel is er reden om extra voorzichtig te zijn en grote drukte te vermijden”, zegt burgemeester Marjan van Kampen.

De maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus gelden nog steeds. “Eén maatregel is aangepast: vanaf vanavond geldt de avondklok vanaf 22.00 uur. We mogen dus een uurtje langer buiten zijn. Dit betekent dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Winkels die vooral levensmiddelen verkopen, mogen open zijn tot 21.45 uur. Dit geldt voor bijvoorbeeld supermarkten en afhaallocaties van eet- en drinkgelegenheden.” Meer informatie over wat wel mogelijk is in deze periode is te zien op; https://www.visitschagen.nl/agenda/

We kunnen – ook met Pasen- wel genieten van de frisse buitenlucht. Burgemeester Van Kampen: “een ommetje wandelen is heel fijn en gezond. In file naar het strand is niet fijn. Dat is bij drukte in deze tijd heel ongezond. Mocht het te druk zijn, het strand is zo groot, u kunt langs de hele kust een plekje zoeken zonder dat u daar anderen mee hindert. De horeca (en terrassen) zijn nog steeds gesloten, dus is er ook geen toiletgelegenheid. Ik hoop dat iedereen daar rekening mee houdt.” De basisregels voor ons zelf zijn nog steeds; hou 1.5 meter afstand, ook van familie of vrienden. Ontvang thuis maximaal 1 persoon, buiten maximaal 2 personen (tenzij uit één huishouden). Beperk contact, vermijd drukte. Was je handen, hoest of nies in elleboog. Draag in publieke ruimte een mondkapje. Laat bij klachten je testen en wacht thuis de uitslag af.

Het gemeentehuis is gesloten op vrijdag 2 april (Goede Vrijdag), maandag 5 april ( 2e Paasdag) en -alvast voor de agenda- dinsdag 27 april (Koningsdag). Op andere dagen kan men telefonisch een (gratis) afspraak maken. Sterker nog, wie een paspoort of identiteitsbewijs nodig heeft of ander gemeentelijk product via de balie, moet hiervoor vanaf 1 april telefonisch een afspraak maken. Het is niet meer mogelijk via de website, omdat de COVID-19/corona omstandigheden goede regulering eisen. Dat lukt alleen telefonisch via 0224-210 400, dan wordt afgesproken wanneer u langs komt.

Burgemeester Van Kampen: “Op 13 april is er weer een persconferentie in Den Haag. Daarin wordt gezegd wat na 20 april mogelijk is. Zover is het nog niet. Eerst krijgen we nu het hopelijk mooie weekend. Ik wens alle inwoners een voorzichtig, maar vrolijk Pasen!”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info