Pakket plaatselijke ondernemers voor medewerkers

We zitten thuis. Winkelen is er niet bij. Ondernemers draaien nu al meer dan vijf weken geen omzet. Dat raakt hen hard. De medewerkers van gemeente Schagen deden daarom vorige week een investering. Om plaatselijke ondernemers toch te kunnen steunen én om hun eigen collega’s thuis op te vrolijken. Een pakket met nuttige en vrolijke producten van ondernemers uit Schagen ging als verrassing naar de medewerkers.

De investering van de medewerkers was in feite ter compensatie van een jaarlijkse bedrijfsactiviteit. Waar anders afdelingen workshops houden om samen te leren, is dat in deze tijd niet mogelijk.

 

De rijksoverheid regelt zoveel mogelijk steunmaatregelen voor ondernemers. Die worden veelal door gemeenten uitgevoerd. Ook gemeente Schagen heeft diverse regelingen, te vinden op www.schagen.nl Zolang het coronavirus ingedamd moet blijven en de overheid de ‘intelligente lockdown’ wil, gelden deze regelingen.

 

Dat neemt echter niet weg dat veel ondernemers het zwaar hebben in deze tijd. De gemeentelijke medewerkers bedachten daarom een plan om plaatselijke ondernemers te steunen. Omdat de zomerborrel ook niet door kan gaan, deed ook de personeelsvereniging mee. Een klein pakket werd samengesteld. Zo werden kaas en koek, bloemen en een puzzel gekocht. Als verrassing voor de medewerkers die het thuis werken met kinderen in de buurt en andere omstandigheden ook niet altijd meevalt.

De medewerkers van gemeente Schagen hopen dat dit idee navolging zal vinden. Dat er nu en straks acties worden verzonnen om vooral de plaatselijke ondernemers te steunen. Wie bij hen koopt, helpt echt mee.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info