Pauline Zwart en Sjors van de Berg beste golfers van ’t Zand

Afgelopen zondag werd bij Golf en Countryclub Regthuys weer gestreden om de Zandtemer golftitels. Onder perfecte weersomstandigheden gingen vanaf een uur ’s middags 27 heren en 5 dames de strijd aan op de Dijklus. Een lekker zonnetje, weinig wind en een prachtige baan, kortom alle ingrediënten voor een gezellige golfmiddag waren aanwezig.

Accountantskantoor Jongejan en Partners, Café Restaurant de Jonge Prins, Administratiekantoor Adrie Smit, Bloembollenbedrijf Lex Smit, Timmerbedrijf Cees de Wit, Ad de Wit Vastgoed, Slager Jos Koeleman, Autorijschool Rick en Golf en Countryclub Regthuys steunden met hun financiële of materiële bijdrage de organisatie. Zij zorgden er voor dat er leuke prijzen te winnen waren en het inschrijfgeld beperkt bleef tot de greenfee.

Bij de dames grossierde Els Smit in prijzen. Zowel de Neary als de Longest Drive kwamen in haar prijzenkast terecht. De felbegeerde wisselbeker moest ze dit jaar echter afstaan aan Pauline Zwart, die haar met 14 stablefort punten nipt voor bleef. Els Smit dus 2e met 13 stablefort punten, Jannie Jongejan bemachtigde met 12 punten de derde prijs.

De heren waren duidelijk beter in vorm. Maar liefst 9 van de 27 spelers haalden meer dan 18 stablefordpunten. Adrie Smit en Rick van Diepen sloegen een birdie en verdienden daarmee een fles wijn, beschikbaar gesteld door Regthuys. De Neary was voor Jack Jongejan, de Longest Drive voor Paul Baltus.

Frank van de Ploeg, Paul Baltus, Sjaak Nijssen en Fred Baas waren goed voor 19 punten. Mitch Nijssen scoorde in zijn eerste wedstrijd maar liefst 21 punten. Maar dat was nog niet goed genoeg voor de prijzen. Want Ad de Wit en Adrie Smit scoorden 23 stablefords en eindigden als gedeeld derde. Op grond van de lagere handicap ging de bijbehorende beker echter naar Adrie Smit. Arie Tamis, de oudste deelnemer, ging er met de tweede prijs vandoor met maar liefst 25 punten. De wisselbeker ging naar Sjors van de Berg, die bij zijn debuut maar liefst 26 punten bij elkaar sloeg.

Traditiegetrouw gingen we na de prijsuitreiking met bijna de complete groep aan de saté met friet en slalade. Het bleef nog lang gezellig in Winkel.

Volgend jaar de 6e editie van het ZandOmer op zondag 27 mei 2018. Tot dan.
Piet Jongejan

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info