Plezier als toverwoord voor rijschool

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op dinsdag 10 januari 2017 wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2016 wordt gekozen en zo de opvolger wordt van Zabo Plant. Op de site van tzand.info worden de vier genomineerden uitgelicht. Vandaag: Rijschool Rick.

Rijschool Rick kan goede cijfers overleggen. Met een gemiddeld slagingspercentage van zestig procent scoort eigenaar Rick Bellis (33) beter dan het gemiddelde in Den Helder (45 procent). Zijn geheim: “Ik stel de leerlingen op hun gemak door middel van een praatje. Mijn leerlingen moeten het leuk hebben in de lesauto.”

Hij vervolgt: “Ik geef niet te strak les en zet daarnaast altijd de radio aan. Ik ben van mening dat wanneer we plezier hebben leerlingen het snelste leren.” Bellis nam in juli 2015 de stap om voor zichzelf te beginnen. Dat bleek een juiste keuze. “Ik had nooit de bedoeling om groter te worden, maar inmiddels geeft mijn broertje Jasper les en per 1 februari komt er nog een lesauto bij. Daarnaast zijn er plannen om uit te breiden met het lesgeven met de aanhangwagen (BE).” Rijschool Rick heeft veel vriendenkoppels in zijn klantenkring zitten. “Het gaat van mond-tot-mond. Ik kreeg het al snel druk en dat veranderde niet. Al na een maand was ik zestig uur per week aan het werk. Ik ben blij dat mijn broertje sinds augustus dit jaar in dienst is gekomen.”

Opfriscursus
Naast jongeren bedient Bellis ook de oudere doelgroep. “Op uitnodiging van de Ouderen Vereniging Zijpe heb ik twee keer een opfriscursus gegeven aan senioren. Dat was een succes. Ik ben een voorstander voor het idee om bij het verlengen van het rijbewijs een theoriecursus te volgen. Dit omdat door de vele veranderingen er anders veel onduidelijkheid blijft.” Kijk voor meer informatie op: www.rijschoolrick.nl.

autorijschool-rick

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info