Podiumplek voor Coen Donker

Coen Donker heeft afgelopen zaterdag op knappe wijze het podium bereikt bij de afsluitende Landelijke Jeugd Competitie in Honselersdijk. Hij eindigde na een sterke laatste ronde als derde. Cees Donker bracht verslag uit van de wedstrijd:

LJC Honselersdijk 26 september 2015:
Deze was de 13de en tevens afsluitende Landelijke Jeugd Competitie mountainbiken te Honselersdijk bij Westland Wil Vooruit. Er was een prachtig lang parcours uitgezet die door de regen en vette klei erg glad en plakkerig was geworden. De dag zelf was een mooie nazomerdag en toen Coen en Binck moesten starten was de grond flink opgedroogd. De start was op de wielerbaan vervolgens over nat gras, door de bosjes, slingerend met drop offs, trappetjes, brug, klimmen en afdalingen.
Categorie 5: Coen Donker startte in een deelnemersveld van maar liefst 47 renners. Hij mocht starten op de tweede rij wat erg gunstig was voor Coen. Hij had een snelle start en ging bij de eerste bocht als zevende door. De positie hield bij de eerste ronde goed vast. Voor het passeren van de eerste registratie sprintte Coen over het asfalt naar de zesde plaats. In de volgende twee ronden schoof hij iedere ronde één plaatst door naar de 4e positie totaal (3e jongen). Coen reed een sterk laatste ronde en behield zijn algemene 4e positie (3e jongen). Voor het eerst heeft Coen op een landelijk wedstrijd een podium plaats bereikt met deze prachtige 3e plaats. Door deze prestatie steeg Coen in het eindklassement met maar liefst drie plaatsen naar de 10e plaats (6e jongen).
Categorie 6: Binck Burger startte in een veld van 34 renners op een verlengd parcours tov categorie nr 5. Binck had een goede start en reed van achteren naar de 18e positie. Door het vele single tracks, duur en een zware ondergrond was het moeilijk inhalen. Binck heeft een vlakke wedstrijd gereden. Hij kwam bij de eerste doorkomst als 18 door en heeft dit kunnen vasthouden en finishte als 18e (15e jongen). In het eindklassement is Binck als 22e geëindigd (19e jongen).

Callantsoog On Wheels 27 september 2015:
Bij deze populaire wedstrijd en tourtocht verschenen vele Zantemmers aan de start. De volgende 22 personen zijn gespot: Binck, Gijs, Jacques en Rob Burger, Rene van Saaze, Peter Tas, Suzanne en Coen Donker, Robert van der Hulst, Sjer en Nick Slijkerman, Ed en Roy Portegijs, Brian Tamis, Frank en Arco Zwaan, Diederik de Boer, Rick Schilder, Edo de Wit, Dennis Mulder, Eric Strooper en Marcel Noppen. John Deutekom was speaker deze prachtige nazomerdag. Bij het schrijven van dit stuk was de wedstrijd nog aan de gang dus onbekend hoe de wedstrijdrijders zijn gefinisht. Aan het parcours was veel aandacht besteed met oa strand, over autobanden, door een bestelbus, over sloten, vele bruggen, over een drafbaan kortom een zeer gevarieerd parcours.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info