Prachtige ritten tijdens eerste omloop in ’t Zand

Traditiegetrouw komen maandag tijdens de seizoensafsluiting in ’t Zand de beste kortebaanpaarden van het afgelopen jaar aan de start. De loting heeft een aantal hele goede paarden aan elkaar gekoppeld in de eerste omloop. Het belooft dan ook direct vuurwerk te worden op de Keinsmerweg. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Vooral de confrontatie tussen Barbert en Casanova is bijzonder. Deze twee paarden staan op de eerste en tweede plaats in het klassement ‘Paard van het jaar’. Barbert won vijf kortebanen, Casanova drie. Hoewel het klassement al beslist is, zal de achterban van Casanova (maandag voor het eerst met leerlingpikeur Denise Pennekamp) graag de directe concurrent willen kloppen.

Vierjarigen
Ook de strijd tussen Fleur Swagerman en Fuggedaboutit is bijzonder. Deze twee vierjarigen zijn pas een maand actief op de kortebaan. Fleur Swagerman won drie kortebanen en is nu haar ontheffing van vijf meter kwijt. Fuggedaboutit werd bij zijn debuut in Hillegom direct tweede en verdedigt dus een voorsprong van vijf meter op zijn leeftijdsgenoot. Ook de ritten tussen kanshebbers Sammarco en Yos JE zorgen voor veel voorpret. De winnaars van deze clashes hebben waarschijnlijk een jasje uitgedaan, maar blijven op basis van hun klasse kansrijk. Obelix West, Femke Schermer, Sander LB, Quiz de Ginai en Zero Option Lane completeren het lijstje met favorieten.

Uit de regio komen de trainers Cees Imming (Sara Blue Lobell), Caroline Aalbers (Obelix West en Cato van Egmont) en Peter Strooper (Sander LB). Zij zijn ongetwijfeld gebrand op succes op hun thuisbaan. Elma Alki verdedigt op de Keinsmerweg haar titel. Net als vorig jaar heeft ze in het huidige seizoen voornamelijk galoppades (de laatste weken toonde ze wel verbetering) gemaakt. Het zal een enorme stunt zijn wanneer ze opnieuw tijdens de seizoensafsluiting boven zichzelf kan uitstijgen.

Deelnemersveld
Het complete deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt op deze website een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

kortebaan-t-zand-2015

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info