Praten over toekomst winkels

De gemeenteraad van Schagen organiseert in januari een speciale avond met ondernemers en de Rabobank over de toekomst van de winkels in Schagen. Want die winkels ondergaan, net als de rest van Nederland, grote veranderingen.

Het consumentengedrag verandert. Kopen via internet neemt toe en dat doet de functies van winkels veranderen. Om hier meer inzicht in te krijgen, organiseert de gemeenteraad, in samenwerking met de Ondernemers Federatie Schagen (OFS) en de Rabobank, een openbare themabijeenkomst op dinsdagavond 12 januari.

De genodigden horen sprekers aan die hun mening geven over de toekomst. Dit zijn wethouder Jelle Beemsterboer, Rene de Visser van de Rabobank, Hans Bouterse van de OFS, Y. Pos van Makado en Piet Hein de Boer van de SES. Na hen vertelt professor dr. Cor Molenaar zijn verhaal over de ontwikkelingen in de retail. Hij is auteur van de boeken ‘Het einde van winkels?’ en ‘Red de winkel?’. De raadsleden, ondernemers en andere genodigden kunnen vervolgens vragen stellen en discussie voeren. Tot een besluit zal de avond niet leiden, het is slechts informerend en dient als basis voor de vorming van de mening van de raadsleden.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info