Rechten van personen met een handicap. Kan dat niet beter?

De gemeenteraad van Schagen wil leren hoe het VN verdrag voor Rechten van personen met een beperking goed ingevoerd kan worden in dorpen en stad van Schagen. Wordt overal wel goed rekening gehouden met mensen met een beperking? Zijn er niet vele verbeteringen mogelijk en nodig? Er is een woord voor om dat goed te doen: inclusie heet dat. Op 11 maart laat de raad zich hierover goed informeren. Uitgenodigd zijn onder andere de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Gehandicaptenplatform. Belangstellenden zijn van harte welkom.

 

Het doel van de avond is dat gemeente Schagen uiteindelijk een lokale inclusie-agenda (LIA) krijgt. Daarvoor is eerst nodig dat de raad een indruk krijgt van wat er voor nodig is en wat de kosten zijn. De raad wil daarom geïnformeerd worden door hen die dagelijks tegen problemen aanlopen. En daar tips over krijgen en leren. Daarom heeft de gemeenteraad van Schagen het initiatief genomen voor een openbare beeldvormende vergadering op maandagavond 11 maart. Die bijeenkomst begint om 19.30 uur in de raadzaal van de gemeente Schagen. Iedereen die iets wil zeggen over inclusie -volop meedoen in de samenleving- en de raad hier ook iets over wil vertellen, is welkom.

 

De bijeenkomst is beeldvormend, dus er worden geen besluiten genomen. Het gaat om het krijgen van informatie. Zodat iedereen zich een beeld kan vormen van wat nodig is. Het programma is als volgt:

 

Aan de slag met het VN verdrag voor Rechten van personen met een handicap

– Inleiding: wat is het VN verdrag, door José Smits van Coalitie voor Inclusie

– Hoe maak je een Lokale Inclusie Agenda, door Maartje van Boekel van VNG

– Hoe ver is gemeente Schagen (plan en budget), door wethouder Sigge van der Veek

– Gehandicaptenplatform aan het woord

– Dialoog, met eventuele andere lokale belangengroepen en gemeenteraad

– Samenvattend. Waar gaan we ons op focussen?

– Afronding. Welk vervolg is nodig?

De bijeenkomst sluit om 21.30 uur. Alle belangstellenden zijn bij deze van harte uitgenodigd om mee te praten.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info