Activiteiten

’t Zand heeft veel te bieden en zeker ook rondom het thema “Activiteiten”.
Hieronder een opsomming van activiteiten in (de regio van) ’t Zand.

Indien je nog iets mist, email dan naar redactie@tzand.info.

Naam: Sportverenigingen
Omschrijving: t Zand is een sportief en cultureel dorp en kent vele verschillende typen verenigingen voor jong en oud. In het menu van deze website vindt u deze verenigingen onder de menu-onderdelen “Cultuur” en “Sport”.
Website: Cultuur en Sport

Naam: Biljarten
Omschrijving: De biljartverenigingen uit het dorp zijn dagelijks in de middag en avond bij café De Jonge Prins te vinden. Twaalf biljartverenigingen spelen wekelijks hun partijen op de drie biljarts. Twee biljarts staan in het cafégedeelte en het derde biljart bevindt zich in het restaurantgedeelte.
Website: https://www.dejongeprins.nl/cafe/

Naam: Schietsimulator Nederland
Omschrijving: Schietsimulator Nederland beschikt over zeer geavanceerde apparatuur op het gebied van schietsimulatie. De Schietsimulator is een publiekstrekker op elk evenement. Bij Schietsimulator Nederland kunt u het hele jaar trainen op bijna elk door u gewenste locatie of na afspraak op de eigen locatie. Benut deze kans om elkaar eens in een andere setting te leren kennen. En dan wel tijdens een Jachtsimulatie! Spannend en volledig op maat.
Website: http://schietsimulator.nl/

Naam: Eendenkooi ’t Zand
Omschrijving: Deze eendenkooi is al al meer dan 400 jaar geleden aangelegd. Voor de bewoners was de kooi een belangrijke bron van inkomsten. Na aankoop door Landschap Noord-Holland is hij volledig in oude staat hersteld. Het bos is inge­richt als vogelbos en er hangen ook vleermuiskasten. Tijdens excursies wordt getoond hoe het vangen van eenden in zijn werk ging, een boeiend bedrijf op de rand van cultuur en natuur. Vroeger gingen de eenden in de pan, nu worden de eenden geringd. In de periode maart t/m juni organiseert de kooiker zeer regelmatig rondleidingen. Eenmaal per jaar is er een open dag. Voor of na de excursie kan er een bezoek worden gebracht aan het natuurinformatiepunt. Er zijn ook thema-excursies over insecten, waterdieren, stinsenplanten of vleermuizen en nog veel meer. Bel gerust voor meer informatie; 088-0064455.
Website: https://www.landschapnoordholland.nl/natuurgebieden/eendenkooi-t-zand

Naam: Bloeiend Zijpe
Omschrijving: Het voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe heeft één doel en dat is een ieder – van heel dichtbij – laten genieten van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden in polder Zijpe in de Kop van Noord-Holland. En dit allemaal voor lage prijzen!
Website: http://www.bloeiendzijpe.nl/