Regenboogweek in Schagen

Van 10 tot en met 16 oktober wordt voor de tweede keer de Regenboogweek in Schagen gevierd. Hiermee vraagt de gemeente aandacht voor seksuele en genderdiversiteit. Wethouder Cor Quint: ”De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen in Schagen veilig en zichtbaar zichzelf kan zijn. En dat je de vrijheid hebt om te houden van wie je wilt.” In het hele land wordt hier aandacht aan besteed. Ook in gemeente Schagen zijn er leuke activiteiten te doen voor inwoners.

Programma
Maandag 10 oktober om 10:00 uur zorgt wethouder Cor Quint voor de aftrap van de Regenboogweek. Hij hijst hiervoor de speciale vlag op het gemeentehuis. Meer organisaties hijsen deze week de vlag. Zoals de Grote Kerk, Woonzorggroep Samen en Social Leisure.

Dinsdag 11 oktober is er van 12:00 uur een speciale Regenbooglunch verkrijgbaar in het restaurant ‘De Ontmoeting’ in het Magnushof (Jacob Ruijsdaellaan 30, Schagen). Om 13.15 uur wordt hier het spel ‘Zijn wie je bent’ gespeeld. Dit is een educatieve puzzel, waarmee je meer kennis kunt krijgen over de LHBTIQ+ gemeenschap.

Zaterdag 15 oktober vindt er van 16.00-17.00 uur een regenboogviering plaats in de Grote Kerk. Het thema is: ‘Leuk is anders’. Hoe leuk is het om een transgender te zijn? Rox vertelt hierover en iedereen mag vragen stellen.

De gemeente nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan de activiteiten van deze week. En om ook de regenboogvlag te hijsen.

Klik op de link om de poster te bekijken:

Regenboogweek 2022 poster A3

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info