Regenboogweek in Schagen

De landelijke regenboogweek wordt dit jaar voor het eerst gevierd in de gemeente Schagen. Van 11 tot en met 17 oktober is er een leuk programma, waarbij de gemeente aandacht vraagt voor seksuele en genderdiversiteit. Oftewel, LHBTI+ personen. Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Wie je ook bent, en van wie je ook houdt.

Tijdens deze week vinden er leuke activiteiten plaats voor inwoners. Met een regenboog-tintje natuurlijk. Deze activiteiten organiseert de gemeente samen met lokale organisaties, ondernemers en inwoners. Want een Schagen waarin iedereen zichzelf kan zijn? Dat lukt ons alleen als we ons hier samen voor inzetten.

 

Programma

Maandag 11 oktober om 9:00 uur zorgt wethouder Joke Kruit voor de aftrap van de regenboogweek. Zij opent dan het regenboogpad voor het station in Schagen.

Dinsdag 12 oktober is er van 14:00 tot 15:00 uur tijd voor een kop koffie in De Bron in Schagen. Hier wordt de progress pride vlag gehesen door wethouder Sigge van der Veek. Conny van Iersel-Hoogenraad (COC) vertelt iets over waar deze vlag symbool voor staat. Ook is er op dinsdag 12 oktober een regenboogfilm te zien in het Kinepolis theater (tickets voor een gereduceerd tarief, via www.kinepolis.nl).

Woensdag 13 oktober begint de gemeenteraad de dag met een Roze Ontbijt. Hierbij gaan ze samen met Joop Schermer (COC) en Frederique Janss (Artikel 1) in gesprek over seksuele en genderdiversiteit.

Zaterdag 16 oktober vindt er om 16:30 uur een regenboogviering plaats in de Grote Kerk. Het thema is: ‘Is God Genderneutraal?’.

 

De gemeente nodigt iedereen van harte uit om deel te nemen aan de activiteiten van deze week. En om de regenboogvlag te hijsen! Het volledige programma staat op www.schagen.nl/regenboogweek.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info