Regius leert debatteren in raadzaal

Maandag 9 december komen leerlingen van het Regiuscollege uit Schagen op bezoek in het gemeentehuis. Ze komen debatteren in de raadzaal. Elke dag van die week houden verschillende groepen een debat.

De leerlingen hebben vooraf op school al les gehad over ‘leren debatteren’. Op 9 december komen ze in het gemeentehuis om dit in de praktijk uit te proberen. Ze houden een debat net zoals de gemeenteraad dat doet. Per sessie komen twee onderwerpen aan bod. De locoburgemeester (wisselende wethouders) doet de begeleiding, de griffie is er bij en gemeenteraadsleden zijn dan ook van harte uitgenodigd als publiek.

De school mag gebruik maken van de raadszaal voor het debat. In de raadszaal leren zij door het innemen van een standpunt om de verbale strijd aan te gaan. De onderwerpen van het debat weten de leerlingen zelf. Ze zullen merken dat zij, op het moment dat ze gaan spreken, ook groot te zien zijn op het nieuwe scherm achter de raadstafel.

In totaal komen zeven groepen naar het gemeentehuis, 132 leerlingen. Het eerste debat begint op 9 december om 12.15 uur, wethouder Hans Heddes is daarbij. In de dagen erna is het als volgt: 10 december om 14.00 uur , 11 december 13.00 uur, donderdag 12 december twee groepen: 13.00 en 14.00 uur. Op vrijdag de 13e zijn er ook twee groepen: om 11.00 en de laatste groep om 12.15 uur.  Gemeente Schagen en met name het college van burgemeester en wethouders vindt het een leuk en leerzaam initiatief van het Regius. Op deze manier komen de leerlingen ook eens in het gemeentehuis.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info